El cicle de conferències “Salut i Societat”, en l’àmbit del Metge i la Salut Rural, ha presentat la programació d’actes de la temporada 2012-2013 que constarà de 6 xerrades en total repartides entre aquest mes de novembre i el mes de  maig de 2013, que es repartiran entre la sala de conferències del Monestir de Sant Feliu, l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro i el Castell de Benedormiens de Castell-Platja d’Aro.

Aquest divendres, 23 de novembre, a les 19.30h, tindrà lloc l’acte d’Inauguració institucional del cicle Salut i Societat. Curs 2012-2013.

La lliçó inaugural anirà a càrrec del Dr. Ricard Pruna (Metge del primer equip del FC Barcelona), sobre “L’hàbit saludable de fer esport: unes reflexions”, xerrada que tractarà sobre com la medicina en l’àmbit de l’esport ha estat els darrers anys, una ciència en constant evolució.

Des d’un pensament transversal i amb paral·lelismes amb l’esport d’elit, es donaran pautes i hàbits per poder adquirir una qualitat de vida, que ens permeti tenir autocontrol sobre el nostre cos.

La presentació anirà a càrrec del Dr. Víctor López (Director de la Càtedra d’Esport i Educació Física de la UdG) i es celebrarà a la Sala d’Actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

L’entrada és lliure i gratuïta.

Reconeixement de 0,5 crèdits de lliure elecció amb l’assistència a un 80% de les xerrades del curs (Excepte els estudiants de la Facultat de Dret).

La resta de conferències del programa són les següents

14 Desembre 2012, a les 19.30h: Conferència sobre “Malaltia cardiovascular: Una epidèmia en la societat de l’abundància?”, a càrrec del Dr. Rafel Poveda (Metge Adjunt del Servei de Nefrologia. Hospital Universitari de Bellvitge).

Lloc: Sala d’Actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols

15 Febrer 2013, a les 19.30h: Conferència sobre “Osteoporosi: malaltia o factor de risc?”, a càrrec de la Dra. Esther Vilert, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària, i responsable de la Unitat Docent SSIBE. Amb la col•laboració dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà.
Lloc: Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro.

22 Març 2013, a les 19.30h: Conferència sobre “Els professionals de la salut i la prevenció del consum de drogues”, a càrrec de la Dra. Alícia Baltasar (professora de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona).
Lloc: Sala d’Actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols

19 Abril 2013, a les 19.30h: Conferència sobre “Medicina, Societat i Literatura: Morfina. Relats d’un jove metge”, a càrrec de Jaume Creus (Poeta i Traductor de l’obra). Amb la col•laboració dels Clubs de Lectura de les Biblioteques Municipals de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro-S’Agaró.
Lloc: Castell de Benedormiens de Castell d’Aro

24 Maig 2013, a les 19.30h: Conferència sobre “Les pràctiques de salut de les dones: una perspectiva històrica”, a càrrec de la Dra. Montserrat Cabré (Universidad de Cantabria).
Lloc: Sala d’Actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.
Reconeixement de 0,5 crèdits de lliure elecció, amb l’assistència a un 80% de les xerrades*
* Vàlid per tots els estudis de la UdG, excepte la Facultat de Dret.

www.udg.edu/salutrural