Aquest migdia, davant de l’Ajuntament de Platja d’Aro s’ha guardat un minut de silenci en memòria de l’empresari, Jordi Comas, que va morir ahir a la nit a resultes de l’atracament que tres homes varen perpetrar en el seu domicili on fou lligat i emmordassat pels delinqüents. No se sap el motiu de la mort de Comas, atès que el cas està sota secret de sumari, però sembla que hi va haver força violència segons algunes fonts. Els lladres podien haver estat a l’interior durant hores però finalment la seva esposa, Carme, va avisar a la policia que no va poder fer res per salvar la vida del que fou, també, segon vicepresident segon de la Cambra de Comerç de Sant Feliu i president de la FOEG (Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona).

En el minut de silenci l’alcalde, Joan Giraut, va glosar la figura de Comas, contrastat emprenedor i amant, sobretot,  de Platja d’Aro, del Baix Empordà i la Costa Brava  Giraut va dir que no hi havia dret que “per quatre duros” algú pugui cometre aquestes accions fins arribar a la mort d’una persona. Posteriorment l’alcalde va dir que era un cas excepcional que els ha superat i que ja s’havia reunit amb el Delegat del Govern per fer front a la situació.

Per la seva banda, el portaveu de la família, el nebot Jordi Díaz Comas, va lamentar el succés i també va reconèixer que ja fa uns dies els delinqüents varen intentar entrar quan no hi eren però en disparar-se l’alarma varen fugir. Díaz ha dit que mentre estaven a dintre l’alarma estava desactivada, que se’n havia contractat una altra però no s’hi va ser a temps ignorant que podia produir-se una situació tant lamentable.

Pel què va aportar sembla ser que els lladres hi varen estar hores a l’interior, que va haver-hi violència i va assegurar que, malgrat tot, la seva tia Carme va estar valenta per poder comunicar amb la policia tot i que els delinqüents varen fugir i no es va poder fer res per salvar la vida de l’empresari.

Totes les hipòtesi apunten a que Comas hauria mort per ofegament en alguna de les situacions esdevingudes amb motiu de que no pogués cridar però serà l’autòpsia la que determinarà les raons. Quant als funerals,se celebraran el dimecres a les 4 de la tarda a l’església de Platja d’Aro. mentrestant, les banderes de l’Ajuntament de Platja d’Aro s’han abaixat com a mostra de condol del municipi..

Aquest dimarts al matí, Ràdio Sant Feliu realitzarà un informatiu especial amb les veus de l’alcalde de Platja d’Aro, el de Girona, un dels seus socis, Albert Sibils així com el nebot de Jordi Comas, Jordi Díaz Comas.

La Cambra de Comerç de Sant Feliu ha emès un comunicat arrel de la mort del seu vicepresident segon:

El ple de la Cambra de Comerç i els treballadors de la corporació expressen el seu condol i consternació per la mort de Jordi Comas, vicepresident d’aquesta institució

En aquests moments de tristesa i dolor, el president, comitè executiu, ple i personal de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Sant Feliu de Guíxols volem expressar la nostra consternació i condol per la mort de Jordi Comas, vicepresident segon d’aquesta corporació. Ens volem solidaritzar i oferir el nostre suport a tota la seva família, en especial a la seva esposa Carme i a la seva neboda Maria Teresa, membre del ple de la corporació, per aquesta pèrdua irreparable. Emprenedor inquiet, de tracte amable, cordial i molt proper, Jordi Comas encomanava il·lusió. Va destacar sempre per la seva inesgotable capacitat de treball i pel seu compromís i defensa dels valors del món empresarial, la Costa Brava i les comarques gironines. Ho va fer ocupant càrrecs de responsabilitat en diferents institucions i entitats. Membre del ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Sant Feliu de Guíxols des del 29 de desembre del 1978, va ser escollit vicepresident primer l’any 1999, càrrec que va desenvolupar fins a mitjans del 2010. Des d’aquesta data i fins a l’actualitat ocupava la vicepresidència segona de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols.