I després

EL MES VALORA L’ENTRADA EN SERVEI DE LES CÀMERES DE TRÀNSIT I SEGURETAT A SANT FELIU

Compartiu aquesta història

El grup municipal MES, encapçalat per Pere Albó, ha fet una valoració de les càmeres de seguretat i trànsit que entraran en funcionament aquesta tardor a la ciutat.
En un escrit adreçat als mitjans comenten que “aquesta eina ajudarà moltíssim als nostres agents de la Policia Local a fer la seva feina, com s’ha comprovat a d’altres municipis on ja fa temps que hi són instal·lades”.

Pel Moviment d’Esquerres, però, aquesta instal.lació els ha despertat dubtes “sobre la gestió de les dades que generin aquestes imatges. La nova llei de protecció de dades, molt més restrictiva que l’anterior, fa que s’hagi de ser molt curós amb la informació que aquestes càmeres generin i tampoc pot ser qualsevol persona qui controli aquestes càmeres”.

El grup d’Albó espera que “l’Ajuntament hagi tingut en compte totes les normes de la llei de protecció de dades, tant pel que fa als ciutadans com pel que fa al agents”, comentant que als ciutadans “perquè han de saber en tot moment que poden ser gravats, a on van aquestes gravacions o quin és el destí de les dades que generin aquestes càmeres” i en referència als agents “perquè han d’estar protegits de possibles reclamacions i per tant han d’estar degudament informats de quins són els usos que es poden fer d’aquestes càmeres i qui pot controlar-les”.

Teniu accés a la nota completa si cliqueu aquí.

 

El més llegit

I després