I després

AQUESTA TARDOR ENTREN EN SERVEI LES CÀMERES DE SEGURETAT I TRÀNSIT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

L’ajuntament de Sant Feliu va instal.lar a principis d’aquest passat estiu unes càmeres de seguretat que aquesta tardor entraran en servei.
Aquest dimecres l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas; el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Vilà i el regidor de l’Àrea d’Economia i Organització, Josep Melcior Muñoz, han visitat les instal.lacions d’aquest nou sistema.

Les seves funcions serán dues: la millora de la seguretat ciutadana i la vigilància del trànsit. Algunes tenen la capacitat de girar 360º en qualsevol moment, a més d’un petit angle de moviment cap camunt i avall.

Diverses estan situades en punts estratègics d’entrada i sortida de la ciutat i fan una lectura de les matrícules, cosa que permet una identificació del vehicle en connexió amb les bases de dades policials. En cas que algun vehicle registrat en aquestes bases entrés a la població, es generaria una alerta automàtica.

D’altra banda, les càmeres situades als accessos del nucli antic tenen per missió aconseguir que tot aquest àmbit esdevingui una gran illa de vianants afavorint un model de mobilitat sostenible i impulsant el comerç urbà.
El trànsit en aquestes zones estarà restringit als cotxes i les càmeres, equipades amb un lector de matrícules, detectaran totes les entrades i sortides i es compararan amb una base de dades on hi constaran els vehicles autoritzats.
El sistema detectarà tots els vehicles no autoritzats i automàticament seran sancionats pel mateix sistema, en una data encara per determinar.

L’equip enregistra la totalitat d’imatges i es conserven durant un temps i així poden ser consultades en el futur en cas de necessitat de testimoniatge, prova o comprovació davant de fets delictius.

Des de consitori s’afirma que “l’objectiu de l’Ajuntament és disposar dels instruments tecnològics necessaris per tal de garantir al màxim la seguretat de la ciutadania”.

És sabut que en les poblacions on s’han instal·lat càmeres d’aquest tipus s’ha notat una disminució important del nombre de fets delictius.
Està previst que el sistema es pugui anar adaptant per fases en funció de les necessitats que es tinguin a la població en cada moment.
L’organisme responsable és la Policia Local de la ciutat.

La inversió ha estat d’uns 160.000 euros, IVA a part, i l’empresa contractada és Alphanet Security Systems, un referent en aquests serveis.

Clicant aquí podeu consultar la sol·licitud d’autorització per accedir amb vehicle a la zona del nucli antic controlada per les càmeres de lectura de matrícules.
Podeu ampliar més informació clicant aquí.

El més llegit

I després