I després

El govern de SFG recorre la sentència pels sous del vicealcalde

Compartiu aquesta història

El govern de Sant Feliu de Guíxols va presentar, el 10 de setembre, un recurs d’apel·lació contra la sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona, que els obligava a anul·lar els pagaments consignats al vicealcalde, Pere Albó, l’any passat, quan aquest càrrec encara no figurava en el reglament municipal segons informa el diari El Punt Avui..

Dijous va expirar el termini per executar la sentència. Però tot i que la jutgessa, en la resolució, deixava clar que no s’hi podia recórrer, el govern ganxó ho ha fet en considerar que no va tenir en compte la modificació de pressupost aprovada, per esmenar l’errada denunciada, dies abans que dictés sentència. Es tracta, sosté el lletrat contractat per l’Ajuntament, d’un procediment que només podria jutjar la instància més elevada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Pel que fa a l’execució del mandat judicial, en el recurs municipal s’insisteix en la modificació del pressupost del 2011, aprovada el 26 de juny per regular el salari d’Albó amb efectes retroactius. I argumenta que “en cap moment ha estat objecte de discussió” el sou que percebia per una feina anàloga a la de primer tinent d’alcalde, que “ha estat i és la que se li ha retribuït”.

El lletrat també recorda a la magistrada que no es va pronunciar sobre les quotes abonades a la Seguretat Social per la dedicació d’Albó, que si s’haguessin de reclamar crearien un altre conflicte de competències.

El portaveu de Tots per Sant Feliu, Carles Motas, apostava ahir per “no fer més sang” amb la polèmica i entén que el govern intenti esgotar les últimes possibilitats perquè Albó no hagi de retornar els 15.360 euros.

El grup, que va dur els cobraments a la justícia després d’insistir, sense èxit, que s’esmenessin els conceptes, té dubtes que el recurs presentat pel govern de CiU i el PSC sigui vàlid. Motas recorda que en la sentència ferma del 31 de juliol s’insistia que contra aquesta “no es pot interposar cap recurs ordinari”.

I refermava ahir que si el recurs no és admès pel jutjat, insistiran a demanar l’execució forçosa de la sentència. Abans, però, esperen rebre l’acta del darrer ple en què la majoria d’edils de CiU i el PSC van votar contra l’execució del mandat judicial per “motius polítics”.

El més llegit

I després