I després

32 síndics de Catalunya es varen reunir a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Dijous es va celebrar a Sant Feliu de Guíxols l’assemblea extraordinària dels síndics/-es i defensors/-es locals de Catalunya, una reunió que va comptar amb la presència de l’alcalde, Joan Alfons Albó, que va donar la benvinguda a la trentena llarga d’assistents, i va elogiar la seva tasca en pro de participació ciutadana en els municipis que va considerar que no era un luxe, sinó una eina necessària.
La presidenta de l’associació, Glòria Valeri (defensora del ciutadà de Vilafranca del Penedès) va declarar que, a Sant Feliu, s’ha fet una assemblea extraordinària per acabar de perfilar els estatuts de l’entitat que agrupa els defensors i defensores de Catalunya.

Gairebé hi havia la totalitat dels síndics catalans amb una trentena llarga de representants, molts dels quals van assistit amb acompanyants.

Una de les aportacions que es van votar va ser la proposta que van fer els síndics a la vicepresidenta Joana Ortega, de cara a la nova normativa de règim local. Entre les pretensions que aportaven a la nova llei destacava el fet que el plenari municipal de l’Ajuntament ha d’escollir el síndic (i no per designació a dit), s’ha d’establir un sistema de limitació de mandats, eines de control, gairebé obligatorietat de tenir un síndic en poblacions de més de 20.000 habitants, i dotar d’una reglamentació més homogènia.

Després de fer un seguit de reunions a la sala de plens durant tot el matí, els síndics i defensors varen participar en un dinar, un petit recital del cantautor local Josep Andújar “Sé” i a una visita guiada al Monestir i a l’Espai Carmen Thyssen per veure l’exposició Paisatges de Llum, Paisatges de Somni, de mà de la seva comissaria, Pilar Giró.

 

 

El més llegit

I després