I després

El Gastrobar Passeig del Mar, guanyador del premi a la Millor Ganxotapa Tardor 2019

El Gastrobar Passeig del Mar ha estat el guanyador del premi a La Millor Ganxotapa Tardor 2019. Aquest guardó l’han aconseguit per votació popular després de rebre la majoria de vots dels participants en el concurs. La regidora de Turisme, Núria Cucharero, ha fet entrega del diploma als propietaris del restaurant.

Compartiu aquesta història

El Gastrobar Passeig del Mar ha estat el guanyador del premi a La Millor Ganxotapa Tardor 2019. Aquest guardó el van aconseguir per votació popular després de rebre la majoria de vots dels participants en el concurs. La regidora de Turisme, Núria Cucharero, va fer entrega del diploma als propietaris del restaurant el passat dijous 5 de desembre.

La Ganxotapa s’anomena Tardor d’Oryza Sativa. El nom, segons la propietària de l’establiment, Lourdes Redondo, “prové del nom del cereal de l’arròs. Antigament es plantava al juny, es recollia a l’agost, es deixava assecar al setembre i part de l’octubre, i era un producte original de la tardor. Ara el podem consumir durant tot l’any però antigament no, per això vam triar un arròs”.

La tapa guanyadora estava feta amb carn de porc ibèric amb un variat de bolets, dels que en destaca el rossinyol, i verdures de temporada. A més portava encenalls de pernil, talls de castanya, crema de carbassa i un corall de verdures. Aquest arròs és pot trobar habitualment a la seva carta.

La regidora, Núria Cucharero, recordava que “per primera vegada en la campanya es superen les 10.000 tapes venudes i d’altra banda els 250 menús, que consoliden aquest Ganxotapes”.

Per la regidora, l’èxit és “el fet d’anar amb un llibret, de poder anar d’establiment en establiment degustant aquestes tapes, on no t’hi has d’estar molta estona, i et permet, en poc temps, poder anar a tastar diferents tapes i passar una bona estona”. Cucharero recorda que “la gent ja ve en colla, tan de la ciutat com de fora”.

El més llegit

I després