I després

El Dr. Lluís Pallí dóna el seu fons a la UdG

Compartiu aquesta història

La Universitat de Girona (UdG) i el geòleg Lluís Pallí (Sant Feliu de Guíxols, 1942) van escenificar ahir la donació d’un amplíssim fons personal de Pallí a la institució, amb un acte a la biblioteca del campus de Montilivi. Pallí ha donat, entre d’altres, 610 llibres, 729 mapes, 4.085 separates i articles de revista, i 11.720 diapositives.

El geòleg ganxó ha estat vinculat a la UdG més de quatre dècades. “Sóc en aquesta casa des de 1970, i cedeixo tot això a la meva universitat perquè no es dispersi”, va dir Pallí ahir en un acte a la sala Josep Estalella. “És el fons geològic gironí més destacat de l’Estat”, va afirmar Pallí.

El 1970, amb els estudis de ciències, que depenien de la UAB, Pallí va començar la vinculació amb la institució, que es mantindria amb el Col·legi Universitari de Ciències (1972) i l’Estudi de Ciències (1989) i en els orígens de la UdG (1991). Pallí va ser vicepresident de la comissió gestora de la UdG.

També van ser ahir a Montilivi la rectora, Anna M. Geli; l’exrector i antic alumne de Pallí, Joan Batlle; la directora de biblioteques de la UdG, Antònia Boix, i el director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida.

Fa uns mesos el Dr. Lluís Pallí ja va avançar a Ràdio Sant Feliu la seva intenció de fer aquesta donació a la universitat durant l’entrevista que li vàrem realitzar amb motiu de la seva jubilació després de tota una vida dedicada a l’ensenyament i a la geologia, essent un referent en aquest camp especialment pel què fa als estudis del Baix Empordà.

El més llegit

I després