I després

La basílica dins de l’itinerari turístic de SFG

Compartiu aquesta història

Des de mitjans de setembre el calongí, Mossèn Narcís Ponsatí, prenia el relleu de Mossèn Jordi Reixach a la rectories de la Mare de Déu dels Àngels i Santa Maria Assumpta de Sant Feliu de Guíxols.

La marxa de Reixach, persona molt activa i participativa en tots els àmbits de la societat local, obria un interrogant quant a la disposició que la Ciutat trobaria en el seu substitut. I la resposta no s’ha fet esperar atès que Mossèn Narcís Ponsatí s’ha anat reunint en els darrers dos mesos i mig amb autoritats i representants de diversos sectors mostrant-se disposat a sumar en favor de la comunitat.

Un exemple ha estat l’entesa, a falta de tancar algun petit serrell, d’obrir la basílica de la Mare de Déu dels Àngels, per tal que formi part de l’itinerari que ja permet la visita al monestir, al conjunt arquitectònic de la Porta Ferrada i a les torres del Corn i del Fum. Es podrà arribar a l’església seguint el trajecte original que feien els monjos benedictins per adreçar-se a l’església des de l’interior del convent.

Segons Joan Alfons Albó, aquesta incorporació multiplicarà per deu l’atractiu per als visitants que podran contemplar la part del barroc i del romànic en tota la seva dimensió tot i que caldrà una important intervenció lumínica ja que a dia d’avui hi ha una manca d’il·luminació evident.

Per fer front a aquesta despesa, l’alcalde declarava a la nostra emissora que la solució passa per incloure la condició de fer-ho sense cap cost incorporant aquesta actuació, a la nova concessió que s’ha de fer properament en matèria de manteniment d’enllumenat a la Ciutat.

Albó considera que cal anar avançant en totes les actuacions que, com aquesta, multipliquin l’atractiu arquitectònic, paisatgístic, cultural i de qualsevol altra mena per tal de potenciar el turisme que ha de ser la locomotora del futur de de Sant Feliu de Guíxols.

Cliqueu a sobre de la foto per ampliar

 

Foto: http://heraldicaespanola.blogspot.com.es

El més llegit

I després