I després

El dia 14 d’abril una monitora assessorarà els usuaris dels 3 parcs de salut de SFG

Compartiu aquesta història

L’Anella i els Parcs de Salut de Sant Feliu ja estan operatius tant per caminar pels diversos itineraris com per fer exercicis de recuperació en els tres punts on s’han instal·lat els aparells (Parc Miquel Murlà, Mas Balmanya i Les Dunes de Sant Pol).

El 14 d’abril, en aquests tres punts, una monitora guiarà als usuaris respecte als exercicis que han de fer en funció de la malaltia que pateixen i de l’edat per tal que sigui el més adequat a les seves necessitats i condicions físiques.

Al peu d’aquest article us oferim els dies i horaris de tot l’any en què la persona dinamitzadora instruirà als usuaris. A més s’han editat fulletons de mà per tal de seguir algunes instruccions bàsiques.

La primera data serà el proper dijous, 14 d’abril en què la monitora farà acte de presencia, a les 10 del matí al Parc de les Dunes de Sant Pol, a les 12 del migdia al Parc de Miquel Murlà i a les 4 de la tarda al Parc de Mas Balmanya.

Conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Feliu, Dipsalut, com a organisme de salut pública de la Diputació de Girona, inicia diversos programes de protecció i de promoció de la salut col·locant el municipi i la seva ciutadania en l’objecte de les activitats.

Un d’aquests programes pretén fomentar la implantació de recorreguts urbans i periurbans per poder fer a peu sense esforç i sense una preparació física especial i de parcs urbans amb mobiliari per fer exercici físic amb la finalitat que la ciutadania els utilitzi de manera quotidiana.

Parc urbà saludable

Podem definir un parc com un circuit integrat o conjunt d’aparells ubicats en un espai a l’exterior, a poca distància entre ells, de manera que formin un conjunt visible com a mínim des d’un punt, i destinats a fer exercici físic moderat.

Itinerari saludable

Es considerarà un itinerari saludable aquell recorregut que es localitzi tant al medi natural com al medi urbà i que hagi estat condicionat i senyalitzat de manera permanent, destinat a fer-hi activitat física moderada.

El més llegit

I després