Aquest dijous films de Jan Baca i Toni Garriga i divendres jazz a la Casa Irla

Aquesta dijous dia 7 d’abril a les 22 s’inaugura a la Casa Irlael II Cicle de Cinema d’autor amb la projecció de “Accident” i “Germanes” del autors Jan Baca i Toni Garriga.

Cada vegada s’està més a prop de poder celebrar els cinquanta anys del primer Festival Internacional del Film Amateur de la Costa Brava,  que tingué lloc per primera vegada el 20 de maig de 1962 a Sant Feliu de Guíxols, i que més tard s’ anomenà Festival Internacional de Cinema No-Professional. Malauradament va desaparèixer el 1982 quan havia assolit una gran rellevància. Malgrat tot , el cinema no-professional ha seguit el seu curs celebrant-se cada any en un país diferent:Txèquia, Polònia, Finlàndia, Corea, Tunísia, etc. L’organització considera que és un deure poder seguir oferint de la manera més senzilla possible la seva aportació perquè aquest cinema no comercial es continuï veient a casa nostra.

Aquesta segona temporada continuaran amb els cineastes més internacionalment  llorejats del nostre país, Jan Baca i Toni Garriga,   i amb una selecció de films premiats en el darrer Festival de la UNICA celebrat a Einsiedeln (Suïssa) el passat 2010.

Esperen tenir la bona acollida de la primera temporada i conviden a  tots els amants del bon cinema  que hi assisteixin.

També es comptarà amb la presencia del grup Jazz de Copes el divendres 8 d’abril a les 22 h amb un convidat especial, els saxofonista Jordi Paulí.

Jazz de copes és un grup amb el propòsit, com el seu nom indica, d’oferir una estona de distensió i bons amics.

Aquest conjunt, però, a més d’interpretar temes mítics del jazz i del blues, també s’acosta a melodies d’estils com el pop on el soul, mantenint com a constant principal la sonoritat del jazz.

Una veu càlida i sensual de la Laura Perpinyà que no deixa indiferent i una base rítmica formada per piano; Eduard Fernández, contrabaix; Salva Colás i bateria; Santi Cholbi, amb una notable dosi de swing, barrejat amb un repertori variat en èpoques i estils, són els elements que conformen la fórmula del grup.

Melodies del passat revisitades en clau de present, melodies del present amb sonoritats del jazz.


Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació