I després

Aquest dijous films de Jan Baca i Toni Garriga i divendres jazz a la Casa Irla

Compartiu aquesta història

Aquesta dijous dia 7 d’abril a les 22 s’inaugura a la Casa Irlael II Cicle de Cinema d’autor amb la projecció de “Accident” i “Germanes” del autors Jan Baca i Toni Garriga.

Cada vegada s’està més a prop de poder celebrar els cinquanta anys del primer Festival Internacional del Film Amateur de la Costa Brava, que tingué lloc per primera vegada el 20 de maig de 1962 a Sant Feliu de Guíxols, i que més tard s’ anomenà Festival Internacional de Cinema No-Professional. Malauradament va desaparèixer el 1982 quan havia assolit una gran rellevància. Malgrat tot , el cinema no-professional ha seguit el seu curs celebrant-se cada any en un país diferent:Txèquia, Polònia, Finlàndia, Corea, Tunísia, etc. L’organització considera que és un deure poder seguir oferint de la manera més senzilla possible la seva aportació perquè aquest cinema no comercial es continuï veient a casa nostra.

Aquesta segona temporada continuaran amb els cineastes més internacionalment llorejats del nostre país, Jan Baca i Toni Garriga, i amb una selecció de films premiats en el darrer Festival de la UNICA celebrat a Einsiedeln (Suïssa) el passat 2010.

Esperen tenir la bona acollida de la primera temporada i conviden a tots els amants del bon cinema que hi assisteixin.

També es comptarà amb la presencia del grup Jazz de Copes el divendres 8 d’abril a les 22 h amb un convidat especial, els saxofonista Jordi Paulí.

Jazz de copes és un grup amb el propòsit, com el seu nom indica, d’oferir una estona de distensió i bons amics.

Aquest conjunt, però, a més d’interpretar temes mítics del jazz i del blues, també s’acosta a melodies d’estils com el pop on el soul, mantenint com a constant principal la sonoritat del jazz.

Una veu càlida i sensual de la Laura Perpinyà que no deixa indiferent i una base rítmica formada per piano; Eduard Fernández, contrabaix; Salva Colás i bateria; Santi Cholbi, amb una notable dosi de swing, barrejat amb un repertori variat en èpoques i estils, són els elements que conformen la fórmula del grup.

Melodies del passat revisitades en clau de present, melodies del present amb sonoritats del jazz.


El més llegit

I després