I després

El Club de Mar denuncia el veí que va foradar la paret

Compartiu aquesta història

El president de Turispania, Ramon Gabarró, va pronunciar-se públicament després que diumenge, a plena llum del dia, un veí de Sant Feliu de Guíxols entrés a l’espai del Club de Mar i, amb un mall, fes un forat al mur de Can Rius (ja tapat) segons informa el Diari de Girona. Gabarró va lamentar que «preferiria poder resoldre el tema per la via del diàleg, però quan et sents agredit…». El president de la societat ha presentat una denúncia als Mossos d´Esquadra contra aquest home per vulneració de la propietat privada, ­danys en aquesta propietat privada i amenaces. La denúncia està acompanyada d’un vídeo i fotografies.

Segons Gabarró, aquest veí de Sant Feliu va entrar diumenge per la tanca del Club de Mar que hi ha al passeig President Josep Irla i, amb un mall, va començar a fer el forat; a més d´amenaçar amb aquesta eina un treballador de la comunitat. «Era molt violent i amenaçava la gent que hi havia», va concretar.

Davant d’aquesta acció, el president de Turispania va criticar que «estem en un estat de dret, però si hi ha persones que no poden aconseguir el que volen per la via del dret, ho fan per la seva pròpia mà». I va afegir que considera que «algú l´ha animat» a fer aquesta actuació des de l’interior del Club de Mar.

El tema de la reobertura del pas per aquest espai ha finalitzat el seu tràmit administratiu amb la desestimació del recurs de Turispania i ara es troba a la via judicial amb un recurs contenciós administratiu contra les possibles mesures cautelars que obligarien a tirar el mur a terra. Gabarró reclama que es respecti aquesta via, a la qual la legislació els permet acudir.

El mateix diari, en una altra notícia sobre aquest contenciós, publicava unes declaracions del regidor d’ICV, Jesús Fernández, que comentava que respecte l’acció del veí, ho va atribuir al cansament ciutadà, si bé va considerar que aquesta no és la manera i que, si hi va haver un comportament violent, “no té cap justificació”.

Al peu, la foto que publica el Diari de Girona, extreta de l’enregistrament de vídeo realitzat pels propietaris del Club de Mar en la qual es veu l’acció i, posteriorment, una foto amb el forat tapat novament.

El més llegit

I després