I després

Desacord entre comerciants i Ajuntament per unes parades

Compartiu aquesta història

L’Associació de Comerciants Centre Ciutat de Sant Feliu de Guíxols està disgustada amb l’actuació del govern municipal respecte a una botiga al carrer que es va celebrar aquest dimecres a la Rambal Vidal i que va comptar amb la presència d’onze parades d’establiments (alguns de l’associació) adherits a la campanya comercial “Comerç i Cultura, un Sant Feliu actiu”, segons informa el Diari de Girona.

La presidenta d’aquesta associació, Marian Bretones, ha criticat que l’Ajuntament organitzi aquest botiga al carrer “privada”. A més, ha qualificat d'”incomprensible” que dilluns l’alcalde, Joan Alfons Albó, els digués que no se celebraria i que l’endemà, el regidor de Promoció Econòmica, Juanjo García, li digués que sí que es feia. En aquest sentit, el regidor ha manifestat que es va intentar traslladar-ho a la Botiga al Carrer que l’Associació de Comerciants Centre Ciutat celebra el pròxim dissabte, però que no va ser possible ja que alguns del comerços ja havien comprat material i llogat equips i personal per fer aquest mercat.

Bretones ha explicat que divendres d’altres comerciants li van comentar que s’organitzava aquesta botiga al carrer i García els ho va confirmar (el web municipal parla de mercat al carrer). La presidenta ha exposat que dilluns va parlar amb l’alcalde, que els va confirmar que no se celebraria, i que a la tarda va acordar amb García que aquests comerços participessin a la botiga al carrer del dia 25 amb les mateixes condicions que la del dia 15, és a dir, participarien gratuïtament quan la resta ha de pagar una quota.

No obstant això, dimarts el regidor els va comentar que no es feia: “Es va trencar l’acord fet i no es respecta el que havia dit l’alcalde”. També ha subratllat que la Botiga al Carrer que organitzen des de l’Associació és oberta a tothom.
Aquest mercat, segons consta al web municipal, tancava la campanya “Comerç i Cultura, un Sant Feliu actiu”, vinculada al Festival Porta Ferrada i a l’exposició Thyssen. García emmarca aquest mercat dins d’aquest pla i no com una botiga al carrer pròpiament.

García explica que no es va poder canviar la data perquè alguns comerciants ja tenien compromès el dia i que es va oferir a l’Associació Centre Ciutata participar-hi i ho va rebutjar.

Regidors al Facebook

A més de la notícia del Diari de Girona, el regidor. Juanjo Garcia Cañadas també ha incidit sobre la qüestió al seu Facebook, després d’un apunt que el regidor de Tots per Sant Feliu, Josep Saballs, va fer a la xarxa social, on afirmava el següent: Sembla que amb el compromís per escrit de l’Alcalde que se suspenia la botiga al carrer imposada i mal inventada del 15 d’agost, no n’hi va haver prou, i el regidor Juanjo García va tirar pel dret, com acustuma a fer pels seus c….. (…) Això té tant mala pinta com la targeta comerç, que ja va néixer sense cap expectativa positiva, i el temps ens ha donat la raó, caldrà demanar comptes per saber quin cost ha tingut aquest “invent” per el calaix de l’Ajuntament.

Juanjo Garcia escrivia a continuació: La premsa es fa ressò avui d’una polèmica al voltant de la campanya “Comerç i Cultura, Sant Feliu actiu” que el dia 15 d’agost va portar a la Rambla Vidal als comerços adherits que van desitjar-ho, a oferir els seus productes. Ni va ser una “botiga al carrer”, ni “mal inventada”, ni una acció “per c…s” com afirma un Regidor Municipal de l’oposició.

Com sempre, l’objectiu que els visitants, tant de casa com forans, passegin pels nostres carrers i es converteixin en clients potencials dels nostres establiments comercials. I, en aquest sentit, l’objectiu plenament aconseguit, segons reconeixen comerciants i usuaris, amb la qual cosa podem dir que la iniciativa de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha estat encertada, en benefici de la necessària dinamització que necessita la xarxa comercial de la ciutat, i que complementa la tasca que els comerciants, a través de les associacions, també porten a terme, com pot ser la sí “Botiga al carrer” del proper dia 25 d’agost.
Recordar-li, això sí, a aquest Regidor de l’oposició que “c…s” i decisions, encara que rimin, no són paraules que tinguin el mateix significat. Podria ser justificable que qui no coneix la responsabilitat de Govern o qui no entén la tasca d’oposició les pugui confondre i, fins i tot, s’oblidi de les “raons” que, també rimant, es l’argument quer mou totes les meves decisions.
I per a facilitar que aquest Regidor conegui les “raons” de les decisions per totes les vies possibles, encara que penso que la manera més positiva de fer-ho és el diàleg personal, li demano com amic del Facebook perquè puguem tenir un altra via de contacte.

El més llegit

I després