I després

El Casal de Tueda promou tallers de memòria a Sant Feliu de Guíxols

Compartiu aquesta història

S’imparteixen tots els divendres al Casal de Tueda

Cada 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, proclamat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Segons dades de l’OMS La malaltia d’Alzheimer és la forma més comuna de demència: es calcula que representa entre un 60% i un 70% dels casos. De moment no hi ha una cura per a l’Alzheimer, però si es poden realitzar rutines i activitats per a retardar la deterioració que causa la malaltia.

A Sant Feliu de Guíxols des del casal de Tueda s’ofereixen els tallers de memòria que imparteix Anna Puig, Dra. en Psicologia de la Universitat de Barcelona especialitzada en el disseny de programes d’Estimulació Cognitiva.

 

Es tracta d’exercicis de Psicoestimulació que s’administren setmanalment. L’extensa varietat d’usuaris que ha tingut l’oportunitat d’ajudar, li han permès adaptar els exercicis a diferents nivells cognitius i garantir la seva eficàcia.

Per més informació i inscripcions us podeu dirigir al casal de Tueda del carrer Gravina de Sant Feliu de Guíxols, de dilluns a divendres de 10 h a 13 h.

 

Què és l’Alzheimer?

L’Alzheimer és una malaltia mental incurable que va degenerant les cèl·lules nervioses del cervell i disminuint la massa cerebral, de manera que els pacients mostren una deterioració cognitiva important que es manifesta en dificultats en el llenguatge, pèrdua del sentit de l’orientació i dificultats per a la resolució de problemes senzills de la vida quotidiana.

No existeix un tractament per a prevenir la malaltia ni per a frenar l’avanç. Sí que es prescriuen medicaments que ajuden amb alguns símptomes de la malaltia i per a millorar la qualitat de vida dels pacients, però només sol ser útil en les primeres fases, perdent la seva utilitat en fases més avançades.

Una vegada que apareixen els primers símptomes, els pacients van degenerant i es van tornant més dependents, de manera que cal ajudar-los per a vestir-se, endreçar-se, menjar. A poc a poc es faran imprescindibles les cures permanents d’un cuidador.

L’Alzheimer no sols afecta al malalt sinó als seus familiars i entorn, ja que és molt dur veure la deterioració d’una persona estimada.

 

 

 

El més llegit

I després