La CUP Guíxols  ha difós dues notes en les quals fa referència a les seves activitats, en aquest cas, un acte de suport als encausats per la MAT, emmarcat en les lluites ecologistes de la formació.

Segons comuniquen en la promoció de l’acte, que se celebrarà  el dissabte 17 de juny a les 18:00 a la Plaça Salvador Espriu de Sant Feliu de Guíxols, hi ha 6 persones imputades i una demanda de 36 anys de presó.

Hi intervindran: Pascual Aguilar (Plataforma No a la MAT); Jordi Navarro (encausat per les protestes de No a la MAT) i Jaume Ribera (CUP Lloret/ Lluita contra la C-32).

 

NOTA SOBRE HABITATGE
L’altra de les qüestions sobre la qual incideixen és l’habitatge, qüestió permanentment reivindicada pels seus representants, i sobre algunes de les quals fan referència en la seva nota que diu textualment:

“La CUP Guíxols ha reivindicat des dels seus inicis el dret a l’habitatge com a dret fonamental per a totes les persones.

Amb l’ocupació per part del Col·lectiu Dignitat del Bloc al carrer Verdaguer es va donar a conèixer i posar durant pocs dies el focus mediàtic en la problemàtica de l’habitatge a la nostra ciutat. Aquesta ocupació va posar en alerta el govern municipal i va ser el punt d’inflexió que va desencadenar un seguit de fets

La CUP Guíxols vam defensar l’ocupació i hi vam donar suport. També quan la Generalitat va intimidar els ocupants amb un anunci de desallotjament imminent que finalment no es va produir. I quan el govern municipal ha fet la vista grossa quan s’ha reclamat el subministrament d’aigua per al bloc.

Amb les informacions aparegudes el 20 de març a Radio Sant Feliu sobre l’herència Anlló la CUP Guíxols vam posar damunt de la taula la proposta de que: “la totalitat dels beneficis de la venda dels hotels i propietats de l’herència vagi destinada a incrementar els serveis socials de la ciutat i l’habitatge social” i “Que el bloc ocupat del Carrer Verdaguer s’habiliti per a habitatge social”

Vam posar la proposta damunt la taula, i la mantenim, amb contundència, conscients de que és una molt bona oportunitat de reclamar i fer efectiu el dret a l’habitatge a la nostra ciutat.

Per portar el debat a peu de carrer i reivindicar amb més força el dret a l’habitatge, la CUP Guíxols vam realitzar el 8 d’Abril una Jornada per l’Habitatge Social amb el diputat Benet Salellas. A la jornada es va reclamar que la totalitat de les propietats de l’herència Anlló o beneficis de les subhastes es destinessin a habitatge social de propietat 100% pública. També es va denunciar la pèssima gestió de l’equip de govern de l’ocupació del bloc del carrer Verdaguer.

La CUP Guíxols celebrem que la proposta que vam posar damunt la taula hagi estat escoltada per diferents actors polítics de la ciutat. Ho celebrem perquè una de les nostres principals taques és aquesta. Ja que no tenim la força a l’ajuntament per decantar cap balança, la nostra tasca és fer sortir a la llum problemàtiques silenciades, interpel·lar a altres formacions polítiques que encara no es fixen en aquests temes per fer pinya. La nostra lluita sovint és lluny de mitjans de comunicació i de l’ajuntament, la nostra lluita és al carrer, portant el debat a la població, en assemblees cartells i pancartes. La problemàtica ha estat fora del focus mediàtic i a l’ombra durant la major part del temps i ara que les coses es comencen a moure i aparèixer al mitjans aquests actors reivindiquen el seu paper. En el pitjor cas hi ha l’ajuntament que es vol penjar la medalla de defensar l’habitatge social a la ciutat. Si això fos totalment cert, no faria intercanvis de qualificacions d’hotels, sinó que destinaria la totalitat dels immobles a habitatge social i utilitzaria tots els mecanismes al seu abast per garantir aquest dret.

Però les mesures que volen aplicar ens semblen totalment insuficients i errònies: veiem totalment incorrecte intercanviar al Plenajament urbanístics la qualificació de l’Hotel Mediterraneo per l’Hotel Regente, més gros i qualificat com a residencial de protecció oficial.

Cal que tots els recursos (propietats i beneficis econòmics de les subhastes) es destinin a crear un parc d’habitatge social de propietat 100% pública a la ciutat. A més, pensem que en cap s’ha de posar a subhasta les propietats que es puguin utilitzar per habitatge social.

Una vegada més i per acabar, denunciem la mala gestió que està fent l’Ajuntament de la problemàtica de l’habitatge a la ciutat. No valen excuses, es pot crear habitatge social i es pot fer ara, només és qüestió de voluntat política. I denunciem una vegada més que l’Ajuntament manté des del novembre el bloc ocupat del carrer Verdaguer sense subministrament d’aigua”.