I després

5 NOTÍCIES, 5 IMATGES DE LA COSTA BRAVA

Compartiu aquesta història

LA MORT D’UN HOME DUU A LA DETENCIÓ D’UN PEIXATER PER VENDRE DROGA A LA BISBAL
Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb agents de la Policia Local de la Bisbal, van detenir el dimecres passat un home de 30 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la ciutat, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. Segons extreiem del DDG, la investigació policial que va acabar amb la detenció es va iniciar el passat 31 de març quan es va localitzar el cadàver d’un home a l’interior del seu domicili de la Bisbal, possiblement mort per sobredosi, van informar ahir els Mossos d’Esquadra. Els policies van saber que la persona morta havia consumit droga, motiu pel qual van iniciar una investigació per aclarir si l’estupefaent podria tenir alguna relació amb la seva mort i saber on havia comprat la droga.
Més informació a Diari de Girona.

NOU DISC DE PEDRO BURRUEZO
“Dervixos i trobadors formen part, en realitat, d’un mateix món, perquè els trobadors estaven molt influenciats pel sufisme: només substitueixen la part de la divinitat per l’estimada, però en tots dos casos comparteixen un amor exaltat i un codi cavalleresc d’excel·lència.
Segons informa el diari El Punt Avui, a l’època d’Al-Àndalus, la filosofia islàmica i concretament el sufisme tenien molt de prestigi arreu d’Europa, com ho demostra el cas de Ramon Llull. Les cultures són permeables i estan contínuament rebent i donant coses”, explica el músic barceloní Pedro Burruezo sobre el seu últim projecte, Dervishes & Troubadours (Satélite K), un disc amb dues parts diferenciades però interconnectades, que rememoren els dos mons medievals del títol a partir de composicions majoritàriament de nova creació.

PALAMÓS GENT GRAN CELEBRARÀ LA FESTA MAJOR
Del 23 al 26 de juny, Palamós celebrarà la seva Festa Major, que com cada any coincideix amb la festivitat de Sant Joan. Des de Palamós Gent Gran, també se sumaran a la festa amb un seguit d’activitats uns dies abans. Els actes s’iniciaran dimecres 14 de juny amb una gimcana per als residents que es realitzarà durant el matí al jardí del centre. Amb aquesta activitat, que enguany arriba a la seva 10a edició i té gran acollida entre tots els participants, es promou la vida activa de la gent gran.
El dijous 15, els voluntaris de la Creu Roja Palamós han preparat un festival de música inspirat en Venècia, que es realitzarà a la primera planta de la residència a les 15.15h. L’acte de fi de festa serà un dinar, que consistirà en una arrossada preparada pels companys d’Emporhotel al jardí per celebrar la Festa Major i també l’inici de l’estiu. Serà el divendres 16 de juny a partir de les 13.00h. Durant l’arrossada es farà pública l’obra guanyadora i l’artista que realitzarà el graffiti per al porxo al jardí del centre.
Els pacients i residents i els prop de 150 treballadors han estat els encarregats d’escollir l’obra guanyadora. Durant tota la setmana passada el centre ha exposat les dues obres finalistes que han estat sotmeses a votació.
Informació facilitada per Xavi Palomeras de la Unitat de Comunicació i Serveis De Salut Integrats Baix Empordà.

 

LA FIRA DE LA GAMBA DE PALAMÓS TANCA EDICIÓ AMB MÉS DE 20.000 TIQUETS VENUTS
La vila marinera de Palamós va viure ahir una nova edició més de la Fira de la Gamba de Palamós. Segons informa el DDG, es tracta d’una mostra del tot consolidada que s’ha convertit en un referent de les cites gastronòmiques de la demarcació de Girona. Així ho van demostrar els més de 20.000 tiquets venuts, els 200 quilos de gamba fresca venuda o els més de 4.000 tastets servits. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va visitar la mostra acompanyat de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.
Al matí es va celebrar una jornada tècnica a la Capella del Carme, oberta al públic en general, en què es va parlar de la gestió pesquera de la Gamba de Palamós com un model de governança. Més informació a Diari de Girona.

CAMPANYA GASTRONÒMICA DE LA LLAGOSTA
La quarta edició de la Campanya Gastronòmica de la llagosta, que duen a terme els restaurants de l’agrupació dels millors hotels de cinc i quatre estrelles del litoral gironí, Costa Brava Hotels de Luxe, va començar el 2 de juny i tindrà lloc fins al 25. Segons informa el diari El Punt Avui, la campanya es duu a terme el cap de setmana (de divendres a diumenge) i es basa en menús especials elaborats per a l’ocasió.

 

El més llegit

I després