I després

DOS MENORS DE SANT FELIU EN FUGIDA PERMANENT

Compartiu aquesta història

Des del passat dijous dos joves de Sant Feliu de 15 anys tenen molt preocupades a les seves famílies després de la seva fugida (voluntària) que ha desencadenat un munt de comparticions a les xarxes socials del missatge de demanda d’ajut de Sandra Vergara, mare d’un dels menors, en Guillem, que va acompanyat d’en Marwan, el seu amic d’origen marroquí.
Sembla ser que la fugida ve motivada per les conseqüències derivades d’una presumpta entrada en un domicili, d’on varen desaparèixer una sèrie d’objectes que el gendre del propietari va identificar quan els treien d’una motxilla a la plaça Salvador Espriu i els va advertir de les conseqüències greus que patirien si no tornaven les pertinences dels seus sogres.
Segons la mare d’en Guillem el fet de veure’s sorpresos i l’amenaça del jove, varen precipitar la seva fugida endavant i, “com dos vailets que són, es varen espantar”. Porten desapareguts des del dimarts, 19 d’abril a les 15:00 h. que els varen veure per última vegada a Sant Feliu. Es varen refugiar a la zona de Palamós, allà varen contactar amb un company d’un curset d’en Guillem, en Brauli, foren vistos al Caprabo. Els tres i un altre amic del palamosí foren vistos també per la zona de La Fosca, on sembla ser que es varen refugiar. Precisament en el Camping Kings el guarda de seguretat els va cridar l’atenció i va retenir i denunciar a en Brauli i el seu amic mentre que en Guillem i en Marwan aconseguien fugir del lloc i es perdia la seva pista fins que el dissabte, a les 16:15 h. foren identificats per uns joves de Sant Feliu, a Sant Celoni, a l’interior del tren que anava en direcció a Barcelona.
Aquella mateixa nit, sobre les 22:00 h. en Marwan es va connectar al Facebook, se suposa que des d’un locutori de Barcelona, i la família d’en Guillem immediatament va intentar establir una conversa amb ell però es va limitar a escriure “que estaven lluny, que els deixéssim en pau, que ja vindrien, que tenien por de tornar a Sant Feliu i que estaven bé”
Diumenge a les 19:00 h. una noia de Sant Feliu es va topar amb ells en el metro de Jaume I, va cridar a en Guillem pel seu nom i es va girar dient-li “deixa’m en pau” i va sortir corrent. La noia va donar detalls de com anava vestit en aquell moment i la mare d’en Guillem va contactar ràpidament amb els Mossos d’Esquadra i amb la Guàrdia Urbana de Barcelona.
Aquesta història amb rerefons de novel·la que,a priori, parteix d’una decisió entremaliada dels dos menors, preocupa a la mare perquè “hi ha molt perill en el carrer i són molt petits encara, però no paren, van a la seva i ja fa massa dies que dura, tenen que parar i dialogar”.
La Sandra ha anat a tots els llocs on han estat vistos i creu que en aquesta aventura hi ha un component d’ingenuïtat perquè “no saben ni l’abast del que han fet ni del patiment que estan fent a la família. Jo estic desfeta i esgotada i el que vull és tenir el meu fill al meu costat, amb el seu pare i el seu germà que estan desesperats. Només té 15 anys i té a tota la meva família revolucionada i a tot un poble bolcat”.
Demana a les persones que els puguin veure que no els alertin ni parlin amb ells, que truquin directament als mossos o a la guàrdia urbana perquè els puguin localitzar i que tornin a casa.
La Vanessa, en nom de la família, ha donat les gràcies per tot el suport que està rebent de la ciutadania i dels Mossos d’Esquadra i només espera el final de la fugida, perquè sap que el que podria quedar com una anècdota dels menors es pot complicar si continuen prenent decisions equivocades.
Telèfon: 667 706 395

El més llegit

I després