I després

CIU INSISTEIX EN LES CASES BALDIRI I GUÍXOLS ARENA

Compartiu aquesta història

El deteriorament de les antigues cases dels mestres del col·legi Baldiri Reixac continua generant notes de premsa, debat en els plens i crítiques en el carrer.
Si fa uns dies publicàvem una nota de la PAH força crítica amb CIU, ara la formació convergent replica amb una altra nota en la qual, a més d’insistir en la seva versió sobre les cases del Baldiri, entronca amb un altre dels temes de debat de les darreres setmanes com és la construcció del Guíxols Arena:
“Amb l’objectiu de puntualitzar alguns comentaris fets pel Sr. Motas en el Ple i altres publicats per la PAH i sense cap ànim d’entrar en polèmica, volem aclarir que el govern anterior va dedicar molts esforços i temps per aconseguir d’Ensenyament la titularitat de les cases del Baldiri a finals del 2014. Fins aquell moment com que no eren municipals no s’hi podia fer cap actuació doncs malauradament l’Administració no funciona al ritme que voldríem els polítics i els ciutadans.
Tot seguit es va procedir a valorar les actuacions a fer per tal de rehabilitar les cases i es va aprovar el finançament al pressupost al mes d’abril.
L’explicació que ha donat l’actual govern de què el finançament per a la rehabilitació estava subjecta a la venda d’una finca municipal i per aquest motiu no s’havia pogut fer no és correcte, en primer lloc perquè la finca en qüestió es va vendre i en segon lloc perquè l’Ajuntament es regeix pel Principi de Caixa Única, és a dir, no hi ha uns diners determinats reservats en un calaix per a un projecte determinat sinó que havent-hi els diners tant és d’on provenen; i els diners hi eren, tal com prova el fet que l’any 2015 s’ha tancat amb 6.290.000.-€ de superàvit a les arques municipals.
Amb part d’aquests diners el govern ja ha anunciat que amplia la despesa prevista per a la construcció del nou espai Guíxols Arena fins a 741.000.-€ quan segons el projecte inicial del govern anterior estava valorat en 400.000.-€ amb les grades de formigó incloses i uns 200.000.-€ si s’utilitzaven les grades metàl·liques propietat de l’Ajuntament que actualment es fan servir a la Porta Ferrada.
Tothom és lliure evidentment de creure la versió del Govern, però la veritat és que aquests 350.000.-€ que han afegit al projecte del Guíxols Arena provenen d’altres inversions previstes el 2015 que no s’han fet, entre d’altres la rehabilitació de les cases del Baldiri, la compra del camió que necessita la Brigada municipal, i el nou generador per a l’edifici de la Policia municipal imprescindible en cas d’emergència a la ciutat.
No compartim tampoc l’ opinió que l’anterior govern no va incrementar els habitatges socials doncs es va multiplicar per 2 la bossa d’habitatge, es va aconseguir la cessió per part de la Generalitat de 8 pisos de Mas Falgueres, es va crear un pis tutelat al c/ Trafalgar per a situacions d’exclusió social greu, es va aconseguir a través d’un procés sancionador als bancs pactar amb ells la transformació de diversos pisos ocupats en pisos de lloguer social a banda d’altres polítiques social d’habitatge com l’adhesió a la taula d’emergència social, el servei d’Ofideute i el protocol judicial d’actuació en casos de desnonament i altres.

Grup Municipal de Convergència i Unió”

El més llegit

I després