I després

Divendres es presenta el llibre ‘Tutankhamón: Howard Carter en España’ de Xavier Martínez Babón

Durant l'activitat es podran conèixer fets inèdits d'aquesta història del món de l'egiptologia

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 22 de setembre a la tarda es presentarà a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu el llibre ‘Tutankhamón: Howard Carter en España: el duque de Alba y las conferencias del egiptólogo en Madrid’ escrit per Xavier Martínez Babón i Míriam Seco Álvarez.

L’activitat començarà a partir de les 7 de la tarda i anirà a càrrec d’un dels autors, Martínez Babón, que és Doctor en Història i Màster en Egiptologia per la Universitat de Tübingen d’Alemanya.

El llibre recull un episodi poc conegut de la història entre el descobridor de la tomba de Tutankhamon, Howard Carter, i el Duc d’Alba.

L’obra tracta la presència de Carter a Espanya, propiciada per Jacobo Fitz-James Stuart, duc d’Alba i amic personal de Carter. En l’obra es detallen les conferències de Carter va fer a Espanya el 1924 i 1928 on explicava l’avenç en els estudis de la tomba i l’aixovar intacte del faraó Tutankhamon.

Les feines per la creació d’aquesta obra van començar l’any 2015. Amb les descobertes fetes llavors, els dos autors varen editar un primer llibre el 2017. Aquesta nova obra, editada el passat any, incorpora totes les novetats que han descobert en els darrers anys.

A la presentació del llibre, que tindrà lloc al Monestir aquest divendres a les 7 de la tarda, qui s’hi acosti podrà descobrir temes poc coneguts d’aquesta història.

El públic també podrà conèixer algunes de les cartes que mostren la gran amistat que tenien el duc i Carter. El llibre, a més, també parla de la coneguda i documentada maledicció de la tomba del faraó egipci.

El més llegit

I després