I després

Diumenge finalitza el toc de queda després de mig any en vigor

També decau el tancament perimetral de Catalunya i els establiments de restauració podran tornar a servir sopars. Aquests canvis s'aplicaran diumenge, 9 de maig, i s'allargaran de moment 15 dies.

Compartiu aquesta història

El govern de la Generalitat ha anunciat oficialment l’aixecament del toc de queda nocturn i la fi del tancament perimetral de Catalunya. L’executiu català ha comparegut el migdia de divendres, 7 de maig de 2021, per a exposar com quedarà el context de restriccions a partir de diumenge, 9 de maig, quan finalitza l’Estat d’Alarma. El nou paquet de mesures, que també inclou més aire per al comerç, la restauració i el món de l’oci, entrarà en vigor la mitjanit de dissabte a diumenge i s’estarà en peu, de moment, 15 dies.

A continuació fem un repàs de com queda el context restrictiu.


MOBILITAT

A partir de diumenge, 9 de maig, desapareix el tancament perimetral de Catalunya, amb la qual cosa es podrà viatjar a d’altres comunitats autònomes que també aixequin el perímetre. A més, hi haurà la possibilitat de sortir de casa a qualsevol hora del dia, atès que, després de sis mesos, deixarà d’estar en vigor el toc de queda nocturn. Això sí, la Generalitat demana molta prudència i no abusar d’aquestes mesures d’obertura.


RESTAURACIÓ

Bars i restaurants podran servir taules ininterrompudament des de les 7:30h del matí fins a les 23:00h de la nit. Per tant, podran tornar a servir sopars després de mig any sense poder-ho fer. Això sí, es mantindrà el límit del 30% de l’aforament per als espais interiors d’aquests establiments, i encara no podran servir a les barres.


REUNIONS SOCIALS

Amb l’aval ja oficial de la justícia, la Generalitat mantindrà la limitació de sis persones per a reunions i trobades de caràcter social i familiar.


COMERÇ

Les botigues de tots els tipus podran tenir obert el negoci fins les 22:00h de la nit, sense límit de superfície oberta al públic.


ESPORT

Les activitats esportives, així com les instal·lacions (gimnasos, camps de futbol, etc.) podran funcionar fins a les 23:00h de la nit.


CULTURA

Com en l’esport, les activitats culturals (concerts, obres de teatre, pel·lícules als cinemes, etc.) podran allargar-se fins a les 23:00h de la nit.


OCI

A partir de diumenge podran tornar a obrir al públic els parcs temàtics i les fires d’atraccions amb un límit del 30% del seu aforament. Per la seva banda, les discoteques i els locals d’oci nocturn hauran de continuar tancats.


CERIMÒNIES RELIGIOSES I CIVILS

Els actes de culte, les misses, els casaments, els batejos, etc. es podran fer amb un 50% de l’aforament i amb un bon sistema de ventilació en cas que es facin en espais tancats.

Accedeix a totes les mesures desglossades

El més llegit

I després