I després

Dijous s’inaugura la nova exposició temporal d’Oriol Clavera a l’Antic Hospital

La mostra fotogràfica capta la buidor on l’urbanisme i els habitatges turístics perden el seu ús per falta de clientela i es converteixen en escenaris buits de vida

Compartiu aquesta història

El Museu d’Història de Sant Feliu inaugura aquest dijous 13 de juny a les 6 de la tarda la seva nova exposició temporal a La Capella de l’Antic Hospital. Es tracta de ‘Temporada baixa [HiberNation] a càrrec d’Oriol Clavera. La proposta es podrà visitar fins el 22 de setembre.

A través d’aquesta mostra fotogràfica, l’autor capta amb les seves imatges la buidor que transmet un espai temporal on l’urbanisme i els habitatges turístics perden el seu ús per falta de clientela, convertint-se en escenaris buits de vida.

L’exposició capta “una buidor amb una gran força que ens transmet la idea de decadència, la decadència d’un determinat model d’explotació del territori i d’un model econòmic capitalista, absent de vida” destaca el Museu.

A través d’aquesta mostra s’ofereix “una visió particular i crítica del model turístic de masses a la nostra costa a través dels seus paisatges inanimats” amb instantànies captades en grans complexos turístics quan aquests estan en desús, oferint “un grapat de natures mortes amb un element distintiu del gènere homo, la línia recta”. Portes i finestres tancades i barrades, persianes abaixades, taules i cadires amuntegades, carrers buits, ningú enlloc, on el silenci “sembla embolcallar-ho tot”, destaquen des del Museu d’Història.

Oriol Clavera és fotògraf freelance especialitzat en fotoperiodisme, viatges, antropologia i cultura i treballa internacionalment fotografiant, publicant i exposant, combinant treballs editorials amb projectes documentals.

El més llegit

I després