I després

DIJOUS PLE AMB MOCIÓ PELREFERÈNDUM

Compartiu aquesta història

Aquest dijous, 21 de setembre a les 21:00 h. se celebrarà al saló de sessions de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols un Ple Municipal Extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia: “Moció de suport al referèndum de l’1 d’octubre”, que podreu escoltar en directe per la nostra emissora.

El diari El Punt Avui publicava el matí de dimarts un article on es fa referència a l’activitat prèvia a la convocatòria d’aquest ple extraordinari: “Els tres regidors d’ERC al govern de Sant Feliu de Guíxols han forçat, amb tres dels sis edils de Tots per Sant Feliu (TSF), la convocatòria d’un ple extraordinari per aprovar el suport institucional al referèndum de l’1-O que s’hauria de celebrar dijous (21 h). Abans d’ahir ho van anunciar als altres grups de la corporació, durant una comissió informativa de Serveis a les Persones sense representació del PSC.

Els socialistes, socis de govern amb TSF i ERC, van declinar fer declaracions, en espera de fer pública la seva visió “quan es convoqui la sessió”. El secretari municipal va advertir els edils dels riscos de desobeir la sentència del Constitucional, per bé que preveia que en aquest cas l’alcalde, Carles Motas, que no havia signat la petició, quedaria exonerat. Els altres grups –PDeCAT, GdC, Mes i la CUP– van trobar estrany que no els oferissin sumar-s’hi, i el portaveu d’ERC, Jordi Vilà, els va instar a fer-ho, fins i tot com a ponents, durant el ple. Vilà argumentava que han fet servir el recurs del reglament municipal (ROM) per forçar una convocatòria extraordinària, amb un mínim de 6 regidors dels 21 que integren el ple. I respecte a les possibles tensions per l’absència del PSC a la comissió i la possibilitat que no assisteixin al ple, el portaveu d’ERC defensava que “en el pacte de mandat” que van signar “ja hi havia una clàusula nacional que preveia aquesta situació” d’haver-se de pronunciar respecte a un referèndum convocat per la Generalitat.

L’alcalde, Carles Motas (TSF), ha ofert la col·laboració del consistori amb la posada a disposició dels locals municipals, però no ha signat el decret ni promou la convocatòria, uns tràmits que per Vilà són prescindibles: “Prefereixo una declaració institucional de tot el consistori que un decret d’alcaldia”, sostenia ahir. La convocatòria del ple i el suport a l’1-0, de moment, els avalen els grups d’ERC, TSF, Mes i la CUP. El regidor de GdC es va abstenir en espera de sotmetre-ho al dictamen de l’assemblea abans de dijous. I el PDeCAT es va abstenir “per les formes”, segons va argumentar un dels seus portaveus, Quim Clarà. Malgrat això, l’edil de la formació nacionalista augurava que dijous donaran suport a la declaració del ple”.

 

El més llegit

I després