I després

5 NOTÍCIES, 5 IMATGES DE LA COSTA BRAVA

Compartiu aquesta història

ABANDONEN A LA SEVA SORT A PALAMÓS EL VAIXELL XENÒFOB
El vaixell C-Star, noliejat per una organització d’extrema dreta amb l’objectiu de bloquejar els rescat de refugiats a la Mediterrània, ancorat fa uns dies davant de les costes de Palamós, ja només té a bord la tripulació, nou mariners. Els integrants de l’entitat xenòfoba Generació Identitària van desembarcar fa uns dies a Malta, un cop va finalitzar el contracte amb la naviliera –el qual sembla que van optar per no renovar–.

En aquests moments, al buc, només hi queda la tripulació, formada pel capità i vuit mariners, tots originaris de Sri Lanka. El C-Startestà ancorat sense carburant i sense queviures en una zona d’aigües internacionals, davant de la Llosa de Palamós, fet que representaria un perill per a la navegació.

La situació, doncs, ha canviat radicalment; el C-Star ha passat de ser un buc amb un objectiu xenòfob a ser un maldecap per a les autoritats portuàries, que hauran de fer front a una tripulació sense queviures i encara menys combustible. Més informació a diari El Punt Avui


EL BARÇA LASSA DE BÀSQUET A PD’A

El Barça Lassa de Bàsquet (web) farà una estada de preparació al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, del 21 i al 23 de setembre (a porta tancada), que culminarà l’endemà, diumenge dia 24 amb un partit amb l’UCAM Múrcia. Tot i que l’equip ja fa dies que s’entrena i que està disputat diversos partits de preparació, a Platja d’Aro, serà el primer cop en la pretemporada que es preveu que hi siguin tots els jugadors de la plantilla, inclosos els que actualment són a l’Eurobasket 2017.

El partit s’ha programat per al diumenge 24 de setembre a les 12.30 h (obertura de portes a les 11 h). Les entrades per a un màxim de 1.200 localitats es posen a la venda, de manera anticipada del 7 al 23 de setembre a cinc establiments col·laboradors de Platja d’Aro: Intersport, Mavericks Surf Shop, Photos Platja d’Aro, Perfumeria Vall i Can Bonini-Penya Blaugrana de Castell-Platja d’Aro. El mateix dia del partit també es podran comprar a taquilla. Preus: menors de 5 anys, gratuït; infants i joves de 5 a 15 anys, 5 euros; i a partir de 16 anys i adults, 10 euros.

Amb la celebració del torneig, es manté la llarga tradició del municipi com a seu de concentracions d’equips de bàsquet de primer nivell. Aquest estiu i ha fet estada la selecció espanyola masculina sots 20 i l’UMMC Ekaterinburg de la lliga femenina russa. Altres clubs que hi ha fet concentracions o partits han estat els equips masculins del Joventut de Badalona, Saragossa, Màlaga, Manresa, Menorca, Gran Canària, Alba de Berlín, Dynamo i Zènit de Sant Petesburg, Kiev, Donetsk o el mateix FC Barcelona ara fa uns anys. I també els clubs femenins Uni Girona, Barça CBS o la selecció espanyola sots 17 i la femenina absoluta dels Estats Units, entre d’altres. Més informació a www.ciutada.platjadaro.com

ACTIVITATS MUNICIPALS DE LLEURE 2017/2018
L’àrea d’Infància i Adolescència de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro ha fixat del 14 al 20 de setembre el període d’inscripcions per participar a les activitats municipals d’educació en el lleure que es desenvoluparan durant el curs 2017-2018 (a la Casa Lila de Platja d’Aro, de dilluns a divendres 9-13 h). L’oferta està diversificada en funció del nucli i l’edat dels participants amb horaris adaptats a al jornada intensiva de les escoles i l’institut del municipi (pdf).

A Castell d’Aro, els infants de 3 a 8 anys (P3-2n Primària) poden gaudir de La Casa Lila de dilluns a divendres (16-19 h) amb l’opció de participar-hi d’un a cinc dies per setmana. Les noies i nois de 8 a 12 anys (3r-6è Primària) poden participar al Grup Prejúniors, de dilluns a divendres (16-19 h), inscrivint-s’hi un, dos o tres dies la setmana.

A Platja d’Aro, la Casa Lila és per a infants de 3 a 9 anys (P3-3r Primària) de dilluns a divendres (16-19 h) amb l’opció de participar-hi d’un a cinc dies per setmana; i el Grup Prejúniors per a noies i nois de 9 a 12 anys (4t-6è de Primària), dilluns, dimarts i dijous (16-19 h), inscrivint-s’hi un, dos o tres dies la setmana. Darrerament, s’hi concentra tota l’activitat per a joves de 12 a 14 anys (1r i 2n ESO) en el Casal Júniors, dimecres i divendres (16-19 h) en un espai de la Masia Bas.

Els diversos serveis inicien l’activitat el 2 d’octubre i tenen continuïtat fins a l’1 de juny, aturant-se els períodes festius de Nadal i Setmana Santa. Les places són limitades, i els participants gaudeixen de l’acompanyament i suport educatiu d’un ampli equip de monitores i monitors. El preu d’inscripció són: 29, 57, 85, 131 i 141 euros l’any per a empadronats (un, dos, tres, quatro o cinc dies la setmana); i 124, 185 i 309 euros al mes per a no empadronats (dos, tres o cinc dies la setmana). La participació al Grup Júniors és gratuïta. Més informacio a www.ciutada.platjadaro.com

 

AULA MUNICIPAL D’ADULTS 2017/2018
Període d’inscripció a l’Aula Municipal d’Adults de Castell-Platja d’Aro per al curs 2017-201 (pdf). Els alumnes preinscrits s’han d’adreçar al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro del 18 al 23 de setembre (de dilluns a divendres 10-13 h i 16-18 h) o al Centre Cívic Ca La Rafaela de Castell d’Aro el dimarts 12 o el dijous 14 de setembre (16-17 h). Els alumnes sense preinscripció, a partir del 12 de setembre se’ls donarà dia i hora per fer una prova de nivell. Cal presentar NIF, passaport o NIE.

L’escola, amb seu als dos centres cívics municipals, és un servei de la regidoria de Dinamització Comunitària i Participació Ciutadana amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que s’adreça a la població adulta -a partir de 16 anys- amb una participació mitjana de més de 200 alumnes acompanyats per un equip de sis professionals i una dotzena de voluntaris.

En formació no reglada s’ofereixen programes de Formació Bàsica i Instrumental (Alfabetització en castellà; Formació bàsica en lectura comprensiva, escriptura creativa i matemàtiques bàsiques; Neolectors de lectura comprensiva, ortografia bàsica i matemàtiques), Cursos de Llengua Oral-Castellà (Nivell inicial i Nivell inicial intensiu) i Formació Continuada (Taller de lectura en català).

En formació reglada hi ha cursos d’Espanyol com a Llengua Estrangera (Nivells A1, A2 i B1 i B2) i el Programa d’Acollida i Coneixement de l’Entorn –PACE amb activitats complementàries. Més informacio a www.ciutada.platjadaro.com

 

CURS DE CUINA INFANTIL 2017/2018
L’Àrea d’Infància i Adolescència de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat una nova edició del Curs de Cuina Infantil-Jo també cuino! per al curs 2017-2018 (pdf), adreçat a nens i nenes de 1er a 6è de Primària. La proposta es desenvolupa en tres mòduls temàtics de vuit sessions cadascun: Cuina de pel·lícula (del 17 d’octubre al 14 de desembre), Cuina de colors (el 16 de gener al 15 de març) i Cuina de pirates (del 3 d’abril al 31 de maig).

El curs s’organitza en dos grups d’edat, el primer per a nenes i nens de 4art a 6è de primària, els dimarts (17-18.30 h); i el segon, per a infants de 1r a 3r de Primària, els dijous (17-18.30 h), sempre a la Casa Lila de Platja d’Aro, on també s’hi fan les inscripcions -places limitades- del 14 al 20 de setembre (de dilluns a divendres 10-13 h) per a un, dos o els tres blocs (empadronats: 20 euros/bloc, general: 40 euros/bloc -si hi ha places disponibles-).

Els cursos ofereixen coneixements i pràctiques de cuina saludable, saborosa, fàcil i divertida pensada per tots aquells infants que tenen curiositat per saber com es manipulen els aliments, quina textura tenen, quin gust agafen quan es combinen… sense oblidar promoure una cuina de proximitat. Com a cloenda de cada bloc hi haurà una sessió de cuina en anglès. Més informacio a www.ciutada.platjadaro.com

El més llegit

I després