Els divendres 22 i dissabte 23 de setembre a les 20.00 h. a l’edifici del Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols, se celebraran dues sessions de filmacions de la Mostra de Cinema Etnogràfic, una activitat de la Xarxa de centres que pertanyen a l’Observatori d’Etnologia de Catalunya, entre els quals s’hi troba el Museu d’Història de la ciutat.

Les dues sessions tenen l’accés gratuït i es realitzen en un escenari especial, el Tinglado del port, que allotja una locomotora i un vagó del tren de Sant Feliu inaugurat fa justament 125 anys.

És per això que la primera sessió d’aquest divendres a les 20.00 h està dedicada al tren de Sant Feliu, l’entrada en funcionament del qual va suposar donar sortida a les mercaderies d’unes poblacions que a finals del s. XX van passar de petits pobles a ciutats industrials i que va propiciar una nova relació entre els diferents veïns. Les filmacions de quatre cineastes amateurs evoquen les vivències dels viatges d’una línia que finalment fou desmantellada l’any 1969.

La sessió del divendres  comptarà  amb la presència dels autors de les següents filmacions:
“El tren de Sant Feliu” (10:15 m.,  Jaumé Buixó, 1975)
“Escapada en tren” (13:13 m.,  Toni Ferrer, 1965)
“Tren petit i feliç” ( 5:43 m.,  Alfons Hereu, 1967)
“Evocació” (11:00 m.,  Joan Capdevila, 1971)

El dissabte tindrà com a protagonista Galícia, enguany el país convidat al cicle Cinema Etnogràfic. Es projectarà “Una memòria dels temps del wolfram” (Data: 23 de setembre de 2017. Hora: 20.00 h.).  El documental (Antonio Caeiro Rodríguez, 2003, 55’) es vincula d’alguna manera amb la ciutat de Sant Feliu, ja que fou el guixolenc  Ramon Tauler, que essent espia dels serveis secrets britànics, desenvolupà  tasques crucials en la zona gallega d’extracció d’aquest metall.  Aquest ha estat un documental que ha rebut nombrosos premis, i que explica com al començament de la segona Guerra mundial, al voltant de les muntanyes gallegues d’extracció del tungstè, hi coexistiren miners, aventurers, guerrillers, policies i presos politics.

El cicle l’organitza  el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat, la Fundació Pascual Prats i el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols.

Per a més informació:
Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols
Telèfon i correu electrònic: 972.82.15.75, museuhistoria@guixols.cat
Web: http://museu.guixols.cat