I després

Dijous acaba el termini per inscriure gratuïtament les mascotes al cens d’animals

El tràmit es pot fer presencialment a les dues oficines d'informació i atenció ciutadana de l'Ajuntament i el Centre Cívic Vilartagues i online a ciutadania.guixols.cat

Compartiu aquesta història

Aquest proper dijous 30 de novembre acaba el termini per inscriure gratuïtament les mascotes al cens d’animals domèstics de Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d’un tràmit que és obligatori pels propietaris d’aquest animals.

Les inscripcions es poden fer presencialment a les Oficines d’Informació i Atenció Ciutadana, les OIAC. Una d’elles està situada als baixos de l’Ajuntament i l’altra, a l’entrada del Centre Cívic Vilartagues, a la Plaça Salvador Espriu.

El tràmit també es pot fer online a través del web de tràmits i gestions de la ciutadania a ciutadania.guixols.cat. Un cop acabi el termini de gratuïtat, el cost de la inscripció serà d’11,39 euros pels gossos o de 6,41 euros pels gats.

Segons l’actual normativa, els propietaris d’animals de companyia estan obligats a inscriure’ls al cens municipal en un termini màxim de 3 mesos comptats a partir de la data de naixement o adquisició de la mascota.

D’altra banda, també estan obligats a comunicar les baixes per mort o desaparició de les mascotes al consistori dins el termini de 10 dies des que es produeix el fet. També estan obligats a comunicar els canvis de domicili del responsable de l’animal, com també la transferència de la propietat de la mascota, en el termini de 10 dies a partir del fet.

Entre altres accions que han de prendre els propietaris de mascotes s’inclouen vacunar-les seguint les mesures sanitàries establertes per cada cas i edat de l’animal.

El més llegit

I després