Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de d’Horta – Guinardó, conjuntament amb la Policia Local de Sant Adrià del Besòs, van detenir el 9 i 10 d’octubre, dos homes, de 22 i 30 anys, ambdós de nacionalitat romanesa i veïns de Badalona i Barcelona respectivament, com a presumptes autors d’un robatori amb força a empresa.
La matinada del 20 de setembre d’enguany, els mossos van tenir coneixement d’un robatori a l’interior d’una empresa de la localitat de Palamós. Es tractava d’una empresa dedicada a la venda, preparació i a la logística per omplir màquines de tabac.
Els autors del robatori van utilitzar un vehicle per impactar diverses vegades contra la persiana metàl·lica del magatzem fins que van obrir-la. Els lladres es van endur material valorat en més de 10.000 euros entre cigarretes i lectors de bitllets.
Gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van saber que els autors havien sigut dos homes i la matrícula del vehicle emprat per fer la sostracció.
La unitat d’investigació de la comissaria de la Bisbal (Baix Empordà) es va fer càrrec de la investigació amb la finalitat de trobar els indicis i vestigis que permetessin identificar als autors i detenir-los.
Els agents d’investigació van utilitzar les càmeres de vídeo vigilància de Castell-Platja d’Aro per tal de localitzar el vehicle sospitós. La Policia Local de Platja d’Aro va posar en coneixement als agents que una hora i mitja abans del robatori, les càmeres havien enregistrat el vehicle juntament amb un altre que semblava que anaven junts.
Segons les imatges obtingudes per les càmeres d’un dels radars del Servei Català de Trànsit, es va entreveure una relació directa, entre els ocupants dels dos vehicles i el robatori.
Durant la investigació, la policia va esbrinar que el vehicle implicat en l’encastament a l’empresa de Palamós havia estat sostret a Barcelona el dia 17 de setembre.
També es va comprovar que 11 de setembre una dotació de mossos de la comissaria de Sant Boi de Llobregat va identificar l’altre vehicle sospitós. En aquella actuació, els agents van comissar als ocupants objectes susceptibles de ser emprats per cometre il·lícits penals en l’àmbit de patrimoni.
El 23 de setembre la Guàrdia Urbana de Barcelona va recuperar el vehicle sostret en un carrer de Sant Andreu (Barcelona). A l’interior del portaequipatges van localitzar els 15 lectors de bitllets sostrets a Palamós.
Amb tots aquests indicis, efectius d’investigació de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van donar d’alta un requeriment policial d’ordre de crida i recerca de dos dels autors del robatori amb força a l’empresa de Palamós.
En data 9 d’octubre un indicatiu de la Policia Local de Sant Adrià del Besòs va aturar un vehicle amb un dels fugitius a l’interior i el va detenir.
Al dia següent, els mossos del Districte d’Horta – Guinardó de Barcelona van detenir en un carrer de Barcelona un altre dels autors del robatori amb força a empresa.
Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar el dia 13 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Badalona i de Barcelona, els quals van decretar la seva llibertat amb càrrecs.