I després

DETINGUT PER DESAPARICIÓ DE NOIA DE 15 ANYS

Compartiu aquesta història

José Francisco López Reche, un veí de Sant Feliu de Guíxols de 42 anys, ha estat arrestat a Baza (Granada) com a sospitós de detenció il·legal i d’un delicte contra la llibertat sexual perpetrat contra una noia de 15 anys que havia desaparegut de la població de Torreperogil (Jaén). La menor va ser trobada sana i estàlvia, però espantada i angoixada, a la casa de Baza on López Reche s’allotjava, i que és l’habitatge d’un oncle seu. Tot apunta que s’havien conegut a través de Facebook, informa El Punt Avui.
Els pares de la noia van denunciar la desaparició a la Guàrdia Civil el dilluns dia 4 i van explicar que la noia havia sortit al matí de casa seva, a Torreperogil, per anar a classe, però no va arribar al centre docent. Un cop presentada la denúncia, es van distribuir fotografies de la noia desapareguda a tots els cossos policials i també a les xarxes socials. La divulgació va donar resultats perquè el dimarts una dona de Baza va alertar a la policia que li semblava haver vist la noia que estaven buscant i va donar referències de la casa on podia ser. Agents de la Policía Nacional van anar a la casa on residia López Reche i aquest els va obrir la porta. Segons relata Diario de Jaén, els policies li van preguntar si la noia desapareguda estava amb ell i l’home va fer un signe afirmatiu. Els policies van cridar fort el nom de la noia i de seguida ella va sortir de la casa cridant: “No vull estar aquí, vull anar a casa meva.” Havien passat 36 hores des de la desaparició.
Un cop rescatada la noia, abans de ser retornada a casa amb els pares, va ser sotmesa a un reconeixement, que va descartar que hagués estat objecte de violació, però el detingut està imputat per un delicte contra la llibertat sexual, fet que implica que se sospita que la noia podria haver estat objecte d’algun tipus d’abús sexual no detectable amb exploracions físiques.
José Francisco López Reche va ser posat a disposició del jutjat de guàrdia de Baza, que el va deixar lliure però li va imposar una ordre d’allunyament de 500 metres de la noia i la prohibició de comunicar-se amb ella de cap manera.
Tot apunta que la manera com López Reche va captar la menor va ser a través de Facebook. Els pares de la noia ja havien denunciat feia dos anys, quan la noia en tenia 13, que aquest home l’estava assetjant per internet. Segons la denúncia, la nena i López Reche s’havien intercanviat fotos i l’home volia que n’hi passés més i l’havia amenaçat que, si no ho feia, difondria les que li havia passat. Els pares es queixen que el cas es va acabar arxivant i l’home va continuar contactant amb la nena, fins que, segons tots els indicis, dilluns de la setmana passada la va anar a buscar a Torreperogil i la va coaccionar perquè se n’anés amb ell a Baza. Segons la investigació, l’home i l’adolescent van fer el trajecte d’uns 120 quilòmetres des de Torreperogil fins a Baza amb autobús. Els pares de la nena desapareguda també van mostrar la seva indignació a diversos mitjans andalusos pel fet que el jutjat hagués deixat lliure el sospitós sense haver pres declaració encara a la víctima. El cas es continua investigant i el més probable és que el jutjat de Baza se n’inhibeixi en favor del d’Úbeda, ja que el delicte inicial s’hauria perpetrat a Torreperogil, que pertany al partit judicial d’Úbeda.

El més llegit

I després