I després

DETINGUT EN OPERACIÓ CONTRA LA GIHAD A SFG

Compartiu aquesta història

El matí d’aquest dimarts i per ordre de l’Audiencia Nacional, tres operatius d’una trentena de membres de la Guardia Civil cadascun, han actuat en tres domicilis a Sant Feliu de Guíxols, Sant Vicenç dels Horts i Melilla a la recerca de captadors i col•laboradors de la jihad islàmica a l’Estat que presumptament estarien interconnectats a través d’Internet.
Tot i que l’operatiu podria continuar obert, a primera hora del matí es tenia la notícia de l’entrada de membres de la Guàrdia Civil al número 179 de l’escala 16 del Sot dels Canyers pels volts de les 6 del matí quan una família integrada per un matrimoni de nacionalitat marroquina i els seus cinc fills estaven dormint. Després de gairebé quatre hores d’escorcolls al domicili el fill de 21 anys ha estat detingut i traslladat a Madrid.
Hammat, el pare de família resident a Sant Feliu des de l’any 1983, explicava a la nostra emissora que quan es disposava a anar a treballar i la resta dormien, els agents han esbotzat la porta, s’han introduït al domicili, els han emmanillat i han regirat la casa per finalment detenir al seu fill emportant-se el seu ordinador i el telèfon mòbil del jove, de qui comentat que és un noi molt normal que estudia a l’institut, que no té coneixement que estigui enrolat en cap organització i que sí que li constava que es connectava a la xarxa però simplement per entretenir-se com qualsevol altre noi de la seva edat.
Les activitats per les quals s’ha muntat aquest operatiu és la possible connexió a través de pàgines d’Internet amb membres de Melilla que podrien estar distribuint propaganda jihadista, videos de l’organització, traduccions i captació d’homes i dones per al moviment jihadista. No es descartava que hi haguessin més detencions que no havien transcendit oficialment.
Al migdia l’alcalde, Joan Alfons Albó i un membre de la comunitat islàmica de Sant Feliu, Morat Jami, compareixien davant de la nostra emissora amb el propòsit de demostrar que fets aïllats com aquest no han de minvar el grau de convivència a la ciutat i que cal evitar fer judicis de valor envers una comunitat que destacaven que no té res a veure amb la forma de pensar i d’actuar dels fanàtics de l’organització terrorista.
A la foto de portada la imatge del pare del detingut d’esquenes a la porta del domicili, a la resta l’habitatge escorcollat i la compareixença de l’alcalde i del membre de la comunitat islàmica de Sant Feliu i la regidora d’educació.

BLOC

 

MORAT

El més llegit

I després