I després

Detinguda a SFG una assistenta de la llar per robar joies als propietaris de tres llars on treballava

Compartiu aquesta història

Una dona de 38 anys i de nacionalitat francesa ha estat detinguda pels Mossos d’Esquadra acusada de robar les joies de dues cases de Sant Feliu de Guíxols i Sant Antoni de Calonge on treballava com a dona de la neteja, i revendre-les més tard a una botiga de Platja d’Aro. En tots dos casos, els propietaris van tornar d’una absència i es van trobar els joiers literalment nets.
Entre octubre i novembre, a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols es van rebre dues denúncies de desaparició de joies dins de domicilis que no mostraven accessos forçats. En tots dos casos es tractava de parelles de certa edat i de nacionalitat francesa que tenien contractada una mateixa dona de fer feines en qui tenien dipositada la seva confiança.
Un dels casos va ser denunciat per una parella que va tornar al novembre a la seva casa de Sant Feliu de Guíxols després d’una absència llarga. La dona de la neteja havia accedit a la casa en diverses ocasions, ja que li havien deixat les claus perquè es cuidés del gat. Els propietaris, però, van descobrir que els faltaven joies per valor d’uns 12.000 euros i van considerar que només podia ser cosa de l’assistenta, una teoria que es va refermar quan la dona va esdevenir il·localitzable.
La segona denúncia també correspon a una parella francesa i de certa edat que disposen d’un pis a Sant Antoni de Calonge. En aquest cas la dona de fer feines no havia d’anar a l’habitatge en qüestió i de fet els amos ni tan sols li havien entregat les claus, cosa que fa pensar que la dona se n’havia fet una còpia a esquenes dels propietaris. En aquest cas el valor dels objectes robats ascendia a uns 5.000 euros.
En apreciar la coincidència del nom de l’assistenta en els dos casos de robatori, els Mossos van investigar i van descobrir que la dona s’havia venut la mercaderia en un establiment de compra i venda d’or de Platja d’Aro. Els registres de la botiga així ho mostraven i gràcies a ells es van localitzar les peces. El passat dia cinc de desembre els Mossos detenien la dona, Clara N., que no té antecedents policials per cap delicte anterior, sota l’atribució d’haver comès dos delictes de furt.

(DdG)

El més llegit

I després