Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal van detenir el dia 23 de maig un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de La Bisbal d’Empordà, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa. També van imputar una veïna de la població, pel mateix delicte.
A principis del mes de maig els mossos van tenir coneixement que s’estaven produint un seguit d’estafes a diverses noies de La Bisbal d’Empordà. El modus operandi sempre era el mateix. Una dona contactava pel carrer amb les víctimes i els manifestava que treballava per una agència de models. Un cop s’havia guanyat la confiança de les noies, els presentava un fotògraf que suposadament treballava per les principals marques del mercat i seria l’encarregat de fer dos àlbums amb fotografies de les noies.
El fotògraf demanava uns 300 euros a les víctimes per fer els dos àlbums, amb la garantia que ell mateix els passaria a les diferents empreses que buscaven models. Els diners s’havien de pagar en metàl·lic, en el moment de signar un contracte d’exclusivitat.
Després de pagar i signar el contracte, les noies es van fer les fotos però no van veure cap àlbum ni les van trucar per treballar de models. Sospitant que tot podria ser una enganyifa, van decidir denunciar els fets als mossos, els quals van obrir una investigació per tal d’aclarir el què havia passat.
Després de les primeres indagacions, els agents van comprovar que l’empresa de models no existia i que el fotògraf actuava sota una identitat falsa.
En comprovar l’autentica identitat de l’home, els mossos van veure que no era la primera vegada que estafava. Els agents van comptabilitzar un mínim de cinc noies víctimes de l’engany, que haurien pagat entre 300 i 550 euros, per persona.
Finalment el dia 23, els investigadors van detenir el fals fotògraf a la Bisbal. També van identificar i denunciar penalment la dona que contactava amb les noies.
El detingut, que té antecedents pel mateix delicte, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, amb l’obligatorietat de comparèixer al jutjat quan sigui requerit.