La Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya va vendre dimecres tres dels vuit lots que sortien a subhasta de l’herència dels Anlló, de Sant Feliu de Guíxols, per un import total de 867.061euros, informava dijous el Diari de Girona. Els lots venuts són el 6, que correspon als hotels Rex I i les Noies, per un import de 494.910 euros ; l’hostal Montserrat (edifici del costat de la Cambra de Comerç per la banda del Portalet), per un preu de 310.000 euros i la casa del carrer de la Creu, 56, per 62.151 euros. La resta dels cinc lots, corresponents a altres antics establiments hotelers dels Anlló, van quedar deserts i per tant sortiran a la venda directa.
L’habitatge va ser adquirit per un particular; el lot que inclou els hotels Rex I i Les Noies, dos establiments que han de mantenir el seu ús hoteler, va ser comprat per Renta Corporación Real Estate; mentre que l’hostal Montserrat, que pot canviar a ús residencial, va ser adquirit per la societat Ventafarias.
La suma total de 867.061 euros, sumats a la resta d’operacions que es vagin tancant durant el procés de venda directa, es destinaran a  projectes d’assistència social o culturals d’entitats preferentment domiciliades a Sant Feliu i al final de procés s’obrirà el termini perquè les entitats interessades puguin presentar les seves sol·licituds. l’equip de govern ja ha manifestat en diverses ocasions la seva prioritat perquè aquests diners es destinin al Museu Thyssen i a l’asil Surís.
Pel que fa a la resta de propietats procedents de l’herència Anlló, Patrimoni està pendent de formalitzar la venda de la casa del passeig de Guíxols 13, un dels tres habitatges que es van subhastar en tercera i quarta convocatòria el passat mes d’abril. Les altres dues finques continuen el procés de venda directa. Quant a l’hotel Panorama, que es va retirar temporalment del procés de venda per una irregularitat registral de la finca, s’està treballant per regularitzar la situació.
Quan només han passat unes hores, membres del govern local ja han aconseguit una reunió, el proper dilluns, amb els nous propietaris del Rex 1-Les Noies (Renta Corporación Real Estate), per iniciar contactes, consensuar propòsits, col·laborar i veure quines intencions tenen i quins terminis es plantegen.
Recordem que l’Ajuntament disposa d’un recent treball on es contempla la recuperació d’aquests hotels, realitzat a proposta dels alumnes d’arquitectura de la URL (La Salle Universitat Ramon Llull) i del grup d’investigació de la IAM (Investigació d’Arquitectura Mediterrània) que des de fa 6 anys, treballen en un projecte en el qual, en funció de la idiosincràsia dels municipis turístics que han quedat obsolets, plantegen recuperar i innovar tant els edificis com els espais que el pas del temps ha deixat antiquats així com els futurs que es plantegen a diversos punts dels municipis.
L’Ajuntament aportarà als nous propietaris aquest treball específic que tindria valor d’avantprojecte, la qual cosa representaria un gran avenç si les parts s’avenen. Es contempla la construcció, tant si les cases que els separen s’hi integren com sinó, la seva unió per la part del darrera permetent contemplar un ambiciós projecte per a un hotel de 4 estrelles, amb locals comercials, i una setantena d’habitacions a més de permetre, en temporada baixa, utilitzar només una de les parts.

REX 3

REX 4

 REX 1