I després

DESARTICULAT UN GRUP DE NARCOTRAFICANTS DE SFG

Compartiu aquesta història

Segons el diari el Punt Avui, la policia espanyola ha desarticulat una xarxa de narcotraficants que enviava droga a diversos països europeus des de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) mitjançant vehicles de lloguer i ha detingut nou persones, entre elles un home que va ser interceptat a l’Aeroport del Prat procedent de Santiago de Xile amb 1,2 quilos de cocaïna al seu organisme. El grup, format per persones de diverses nacionalitats i amb una estructura jerarquitzada, també traficava amb petites quantitats a Sant Feliu de Guíxols i altres municipis del voltant. Els agents els van intervenir 226 quilos d’haixix, 4,1 quilos de marihuana, 1,2 quilos de cocaïna i joies i pedres precioses.
El grup adquiria la droga i la guardava i distribuïa després de ser manipulada la venia per Sant Feliu de Guíxols i els seus voltants, a més d’enviar-la a diferents països europeus mitjançant vehicles de lloguer amb matrícula estrangera que amagaven en un garatge de Girona. Els seus integrants prenien nombroses mesures de seguretat i en els seus trasllats utilitzaven un vehicle llançadora per advertir de qualsevol presència policial.
Un dels integrants va ser interceptat a l’Aeroport del Prat quan arribava de Santiago de Xile després de fer escala a Salvador de Bahia amb 1.200 grams de cocaïna a l’interior del seu organisme, repartits en 32 preservatius. Posteriorment, a Sant Feliu de Guíxols, i després de detenir un altre membre de l’organització a qui se li van intervenir 2,3 quilos de marihuana, es van fer tres escorcolls domiciliaris més, amb el resultat de 4,1 quilos de grams de marihuana, 100 grams d’haixix, 12.500 euros, 3.700 dirham, 1.200 grams en joies i pedres precioses i set telèfons mòbils, un d’ells valorats en 5.000 euros.
L’operació policial es va iniciar a la primavera del 2014 i s’ha desenvolupat en diverses fases. En la darrera, es va detenir una dona de nacionalitat espanyola amb un paper destacat dins de l’organització a qui se li va trobar diversa documentació.

El més llegit

I després