I després

Jornada de portes obertes a Càritas

Compartiu aquesta història

Del 16 al 22 Càritas Diocesana de Girona inicia la setmana del voluntariat per als projectes educatius amb unes jornades de portes obertes per a totes aquelles persones que vulguin provar de fer de voluntaris per un dia.
Eulàlia Bofill, cap del programa educatiu de Càritas, explica que “amb aquesta acció, es vol atreure a persones de més de 18 anys sensibilitzades en el col·lectiu i també donar a conèixer a la societat com des de les diferents accions educatives es dóna suport als infants i joves, amb la finalitat de treballar els hàbits, les actituds, els coneixements i les habilitats, i això els ajudi a tenir èxit en el seu procés educatiu i social”.
Actualment, el programa Educatiu està format pel Servei d’Intervenció educativa (SIE) del Projecte d’Acompanyament Educatiu (PAE), destinat a estudiants d’ESO; pel projecte Fes+ i pel projecte Pigmalió, una iniciativa educativa integral per a joves i infants que té l’esport com a principal eix de cohesió.
El programa treballa per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu, de forma complementària a l’escola. S’atenen a infants i adolescents pel seu desenvolupament integral des de la vessant personal, escolar, familiar i social. Es treballa en coordinació amb els centres escolars i amb una atenció preferent a les seves famílies.
Resultats
El curs 2013/2014 van ser atesos 471 alumnes. D’aquests, un 59,7% van millorar els resultats acadèmics. Es va fer un treball coordinat i en xarxa amb 47 centres educatius, dels quals el 90% el valoren molt positivament, i hi van participar 187 persones voluntàries. Segons Eulàlia Bofill “aquestes dades tant positives, que donen tot el sentit al projecte, no serien possibles sense l’ajuda dels voluntaris”. En aquest context, recorda que “l’educació és l’eina que garanteix que tots els membres d’una comunitat puguin tenir les mateixes oportunitats”, i apel·la als “bons resultats” obtinguts per “convidar les persones amb ganes de col·laborar a fer el pas i que provin per un dia el voluntariat ”.
On es fa
Actualment, el programa educatiu es desenvolupa a 20 punts de la diòcesi de Girona, i compta amb 114 persones voluntàries. És necessari ampliar l’equip de voluntariat a tots els serveis per mantenir la qualitat de la seva intervenció, però si que en algunes poblacions com Fortià, Vilamalla, Palafrugell, Palamós i en alguns barris de Girona és més necessari augmentar-lo, ja sigui perquè s’ha iniciat el projecte o bé perquè hi ha molta més demanda.
Fes-te de voluntari per un dia
Des de l’entitat encoratgem a totes aquelles persones interessades que s’animin i s’apropin del 16 al 22 de març a la seva Càritas més propera, o truquin al telèfon 972 20 49 80, o enviïn un correu electrònic a voluntariat@caritasgirona.cat o es connectin al web www.caritasgirona.cat

CARTELL SIE - VOLUNTARIS web

El més llegit

I després