I després

DEMANDA D’UN CLUB DE CÀNNABIS A SFG

Compartiu aquesta història

Una empresa ha entrat a l’Ajuntament una demanda per a l’obertura d’un club social de cànnabis que seria el segon que funcionaria a Sant Feliu a més del que ja es troba actiu des de fa un temps al carrer de la Barceloneta, que ha passat pràcticament inadvertit pels ciutadans.
Els demandants ja tenen localitzat, a la zona de vianants, el perfil de local que els pot interessar i estan a l’espera d’aconseguir el vist-i-plau del consistori per tal de rematar les gestions pel seu lloguer.
Vàrem consultar a l’alcalde les possibilitats i va apuntar que s’han posat en contacte amb la Direcció General de Salut Pública perquè sabien que havia de sortir una norma reguladora d’aquest tipus d’activitat i que es pot muntar si se segueixen unes pautes concretes. Joan Alfons Albó afegia que si mirem la web del Departament de Salut, surt publicat que no fa massa els partits polítics, a nivell de Parlament de Catalunya, varen establir uns criteris, juntament amb una federació de clubs de cànnabis, on es marquen uns requisits, com ara que cal tenir més de 18 anys, que hi ha un temps de carència abans de fer-te soci, etc.
També va significar que tot i que ell preferiria un altre tipus d’activitat, el fet de consumir cànnabis és una decisió personal, que és evident que es produeix i segurament amb aquesta fórmula s’ordena el seu consum atès que hi ha marcats els requisits.
Del que ja fa temps que es troba en funcionament al carrer de la Barceloneta, l’alcalde comentava que no hi ha cap mena de casuística de problemes ni incidències, que en canvi sí que se’n produeixen a altres locals convencionals com els bars, i que aquests tipus de clubs funcionen a porta tancada amb entrada reservada als socis.
A Barcelona existeixen prop de 200 locals d’aquests tipus, generalment amb estructura d’un bar o un pub normal on es pot fumar, menjar, veure, hi ha wi-fi, televisió billar, concerts i es disposa, com si fos una carta de tes, d’una relació d’especialitats de cànnabis amb multitud se sabors, aromes i efectes (terapèutics, relaxants, afrodisíacs, etc.).
La petició la fa una societat experimentada que vol muntar una mena de sofisticat coffee shop a l’estil dels que proliferen a Amsterdam (Holanda). La quota anual de soci rondaria els 20 euros i comporta omplir un formulari amb totes les dades personals en el qual cal especificar el consum propi anual en grams de cànnabis atès que cada soci ha d’encarregar la seva pròpia collita.

El més llegit

I després