La Plataforma de Afectats per la Hipoteca de Sant Feliu de Guíxols ha enviat als mitjans una nota de premsa en la qual considera insuficients les mesures preses per l’Ajuntament referents als ajuts per pagar l’IBI a les famílies amb menys recursos ja que entén que “són clarament  insuficients” i restrictius.
Entre els arguments exposen que “el període que donen per poder presentar la sol·licitud és massa curt: només 30 dies a partir de la publicació oficial de l’edicte el 29 d’agost” . En un segon destaquen que consideren “injust i arbitrari” que aquelles persones que han tingut “la sort” de trobar feina a l’estiu no s’hi puguin acollir per haver deixat d’estar temporalment a l’atur justament en el període en que poden presentar la sol·licitud.
Una tercera apreciació subratlla que “s’exclou sense matisos a tots aquells ciutadans que no estan al corrent de les seves obligacions tributàries amb l’ajuntament, deixant fora  a aquells que estan fent l’esforç de pagar l’IBI però encara no han liquidat tot el deute, com també aquells que voldrien arribar a un acord amb l’ajuntament però no poden perquè la llei els ho impedeix”, atès que el termini per saldar el deute és d’11 mesos.
La nota conclou amb la reflexió que si les bones paraules no es concreten en fets “només serveixen per brillar fugaçment en el cel de la demagògia a major gloria de qui les pronuncia i a pitjor servei dels ciutadans a qui van dirigides”.
En el darrer Ple ICV EUiA ja va posar damunt la taula aquesta proposta i en el programa “Línia amb l’alcalde” de la nostra emissora, li varem referir a Joan Alfons Albó, que va contestar que s’ha augmentat considerablement la partida i se n’han beneficiat més de cent famílies. També declarava que, com el seu enunciat indica, “és un ajut per donar un cop de mà a les persones més necessitades per poder pagar l’IBI a partir del valor cadastral dels habitatges més humils i cal tenir en compte que no és el gran ajut mundial que substitueix tots els ajuts”. Va apuntar que aquesta proposta ja l’havia posat damunt la taula el Síndic Municipal i que els professionals de l’àrea treballen intensament, mitjançant una sèrie de paràmetres, en els quals cal valorar també la situació de les persones vídues, famílies monoparentals i altres persones en situacions molt delicades, per la qual cosa cada cas s’està tractant de forma individual pels serveis socials cercant les solucions més adequades i justes en funció de la seva situació.