I després

DEMANDA DE DECLARACIÓ DE RUINA D’AQUEST EDIFICI

Compartiu aquesta història

La propietat de la construcció que es troba abandonada des de l’any 1992 a la rambla Joan Bordàs, davant del supermercat Esclat, ha entrat a l’Ajuntament de Sant Feliu una petició de declaració de ruïna.
A les empreses constructores que varen iniciar el projecte les va sorprendre la crisi de principis del 90 i, a més de diversos propietaris, hi varen intervenir entitats bancàries que varen realitzar subhastes, incorporant nous propietaris que en aquests vint-i-cinc anys no ho han desencallat.

Tots els governs amb què ha comptat la ciutat des d’aleshores han interpel·lat als propietaris i han hagut de fer requeriments per filtracions d’aigua, okupes, enderrocament de part de les tanques, colònies de rates, de coloms, males olors, etc.

L’actual govern veu amb bons ulls la petició i ho contempla com una oportunitat per treure’n un profit, encara que sigui de forma provisional. Així ho declarava l’alcalde, Carles Motas a la nostra emissora: “Aquesta demanda ens facilita les coses, després dels dos anys i mig de reunions mantingudes amb alguns propietaris per desencallar-ho i ara, els propietaris demanen la declaració de ruïna i dóna la possibilitat que s’enderroqui i, com a mínim, que en aquell espai no hi hagi la tanca, brutícia, herbes, rates i demés, que provoquen les queixes lògiques dels veïns i una mala imatge per a la ciutat”.

Motas contempla l’oportunitat de donar un ús públic al solar si es procedeix a l’enderroc: “si s’enderroca serà un primer pas del qual se’n beneficiarà tothom. Per la nostra banda poden facilitar que en aquell espai s’hi faci un aparcament, en la línia d’altres espais de la ciutat, en que hem arribat a acords amb els propietaris que els lloguen a l’Ajuntament pel mateix import de l’IBI de les finques”.

L’alcalde afegia que hi ha un parell d’espais que aviat podrà anunciar si, com espera, s’arriba a acords amb els propietaris per poder comptar amb nous aparcaments en sectors que requereixen disposar de més places dins del municipi.

El més llegit

I després