I després

Demanaran que el Teatre-Auditori de SFG porti el nom de Narcís Masferrer

Compartiu aquesta història

Un grup de persones ha donat ja el primer pas per tal que el Teatre-Auditori municipal de Sant Feliu de Guíxols porti el nom del mestre, ninotaire i fill predilecte de la Ciutat, Narcís Masferrer.

Masferrer, que fou un dels personatges compromesos amb la cultura del segle passat a Sant Feliu, traductor d’obres teatrals, membre del grup teatral l’Arlequí de paper, dibuixant i ninotaire a més de redactor d’Àncora, Diari de Girona, etc. va deixar un buit important amb la seva partida que els seus companys i amics estan disposats a omplir amb el seu record permanent per a les generacions futures.

En aquests dies diverses persones estan treballant per ressaltar la seva figura. El periodista Julià Castelló està inventariant material documental del mestre, l’Anna Vicens ja ha editat un DVD biogràfic que es presentarà públicament el dia 23 de setembre al Monestir de Sant Feliu.

En un de les reunions que es va celebrar, per tal de programar aquest acte amb l’Ajuntament (en principi s’havia previst a la seu de l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica) ja que el consistori es plantegen aprofitar l’avinentesa per anar més enllà i retre un homenatge més dimensionat, va néixer la proposta de posar el nom de Narcís Masferrer al Teatre-Auditori Municipal de Sant Feliu.

A la reunió hi assistiren, entre altres, Julià Castelló, el regidor Pau Casals, Anna Vicens, Toni Ferrer, Dolors Masferrer, Lluís Palahí i Josep Mª Isern que varen plantejar aquesta possibilitat al regidor Pau Casals. El regidor es va reservar la resposta atès que la gestió de l’equipament pertany a una regidoria que, a dia d’avui, depèn del grup del PSC a través del pacte. Malgrat tot, va assegurar que traslladaria la petició a l’equip de govern.

Dels 21 anys d’existència del Teatre-Auditori Municipal, no tenim coneixement de cap proposta en aquest sentit i els promotors de la idea esperen que l’Ajuntament estigui receptiu a l’hora de valorar aquesta possibilitat ja que consideren que el personatge reuneix les condicions i mereixements per ser recordat en el futur en un edifici emblemàtic que el seu company a Àncora, Josep Vicente, va fer construir i més tard va inaugurar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El més llegit

I després