I després

Del 29 de maig al 27 de juny, campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó a Sant Feliu

La històrica iniciativa es reprèn a la ciutat guixolenca amb un total de deu restaurants que oferiran plats i menús amb el peix blau com a protagonista.

Compartiu aquesta història

Torna a Sant Feliu de Guíxols la històrica campanya gastronòmica Peix Blau Ganxó. Després que l’edició del passat 2020 quedés anul·lada per culpa de la pandèmia, la iniciativa es reprèn aquest 2021 amb més força i ganes que mai. Les jornades comencen el 29 de maig i s’allargaran fins al 27 de juny, gairebé un mes en què una desena d’establiments de restauració de la localitat oferiran plats i menús amb el peix blau com a protagonista.

“Es tracta de posar a l’abast dels veïns i veïnes de Sant Feliu i també dels nostres visitants un producte tan simbòlic per a la ciutat com ho és el peix blau”, comenta la regidora de Turisme del consistori guixolenc, Núria Cucharero. “L’oferta de menús i plats és molt variada i també assequible, de manera que la butxaca no sigui un inconvenient a l’hora de ser-ne partícip”, continua la mateixa edil.

Des dels seus inicis, el Peix Blau Ganxó ha estat més que una campanya gastronòmica. La idea va sorgir quan l’ajuntament va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi de principis dels anys 1990. Ben aviat, la campanya va transcendir més enllà dels fogons i va reunir al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica a artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants, flequers amb escriptors, crítics gastronòmics amb cuiners afeccionats, bàrmans amb rebosters, peixaters amb dissenyadors. Tots ells, amb la complicitat dels ciutadans de Sant Feliu de Guíxols, van fer que el peix blau es convertís en un referent de la identitat de la ciutat.

La cuina del Peix Blau Ganxó representa l’aposta per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la nostra tradició i que els nostres cuiners han portat a les cuines dels millors restaurants. I no va ser tasca fàcil perquè quan tot plegat va començar encara no es reconeixien les qualitats nutritives del Peix Blau. Al contrari que a dia d’avui, que es considera un producte molt preuat i nutritiu.

Els restaurants participants són els següents:

  • Barcarola Hotel — Restaurant Les Dunes
  • Cau del Pescador
  • La Pansa
  • La Proa
  • Sant Pol Hotel Restaurant
  • El Ginjoler a l’hort del rector
  • El Tinglado
  • La Palmera
  • Marabú
  • Taverna del Mercat

Consulta els menús i plats que ofereixen els diferents establiments de restauració de la ciutat 

El més llegit

I després