Platja d’Aro celebra del 15 al 19 d’agost la Festa Major 2018 (pdf), amb un ampli conjunt d’activitats amb la voluntat de fer-la atractiva per a tots els públics i per a totes les edats. La gratuïtat i l’aire lliure com a escenari de gairebé totes les propostes són els trets característics d’una celebració variada, dinàmica i engrescadora.

La majoria dels concerts es concentren a la Plaça del Mil·lenari on hi actuaran Apache amb els millors temes de la història del pop-rock; Momo amb el seu tribut a Queen; Star Tr3s amb els grans èxits actuals i clàssics; Hotel Cochambre, un dels grup de versions més populars; Germà Negre i Strombers aproparan a tothom la música més festiva del país; i també s’hi farà el tradicional concert i ball de l’Orquestra Montgrins. Altres espais amb actuacions són la Plaça Major amb les sardanes de la Cobla Rossinyolets i les havaneres en clau femenina de Les Anxovetes. L’Església de Santa Maria acull el tercer concert del Festival de Guitarra Girona-Costa Brava a Platja d’Aro (web), amb l’actuació del Duet Manzano-García. Darrerament, de Cavall Bernat de la Platja Gran, acull un nou concert del Festival Nits de Jazz (web) amb Gunhild Carling & Shakin’All. Una programació musical que forma part d’Estereofònics 2018 · Festival de festivals (web).

També s’han programat diverses activitats de caràcter familiar: taller de natura, Minipop Silent Discokids -una discoteca individualitzada per cadascú i a la carta gràcies als auriculars-; Happy Market, vaixell pirata i jocs gegants; jocs en família a la Biblioteca Mercè Rodoreda, cinema a la fresca amb la projecció de Vaiana; taller de circ; castells de sorra, jocs en grup i espai per a nadons; titelles amb l’espectacle Kissu del Centre de Titelles de Lleida i observació astronòmica amb telescopi. Les propostes esportives es concentren en els tradicionals torneigs de Vòlei Platja Costa Brava, de petanca, de bàsquet 3×3 i d’escacs. Altres i activitats de caire popular i participatiu són: missa solemne amb l’acompanyament de la Coral Santa Cecília de Santa Cristina d’Aro, aperitiu popular als jardins de l’església o la batucada itinerant al Passeig Marítim. També hi haurà tres visites guiades: dijous 16 d’agost (19 h) teatralitzada a la Vil·la Romana de Pla de Palol amb la Cia. La Minúscula; divendres 17 d’agost (19 h) amb guia local al Camí de Ronda de Platja d’Aro; i dissabte 18 d’agost (19 h) naturalista al Parc dels Estanys amb el Grup Natura Sterna. Més informació a www.ciutada.platjadaro.com