I després

Declaració de l’Assemblea Nacional Catalana al Ple de SFG

Compartiu aquesta història

Aquest és el contingut textual de la declaració que Josep Ramon Llobet, va dirigir al plenari de l’Ajuntament de Sant Feliu el passat dijous amb motiu de l’aprovació de l’adhesió de l’ajuntament ganxó a l’Associació de Municipis per la Independència. (AMI)::

“Senyor alcalde, Senyors i Senyores Regidores.,

Com a coordinador de Guíxols per la Independència de l’Assemblea Nacional Catalana, primer i abans de tot, felicitem avui i especialment encoratgem el nostre consistori a continuar essent valent, i a treballar pel que ha decidit la seva majoria, i us volem fer saber que amb aquesta honestedat i coratge teniu els vostres conciutadans al costat.

Donar-nos també l’enhorabona com a poble, com a ciutat.

Ens trobem en un moment històric, excepcional, i que està ja canviant el rumb del nostre país.

Ara és quan es requereix que tots i totes donem el millor de nosaltres, de forma descomplexada i ferma, i també vosaltres com a representants nostres.

A partir d’avui entrem a formar part de l’Associació de Municipis per la Independència que ja compta amb més de 550 municipis i 31 institucions que representen el món local (consells comarcals, diputacions i altres ens municipalistes).

Els principals objectius de l’AMI són:

* Esdevenir un espai de debat on compartir idees, iniciatives, experiències, i sobretot eines de gestió per tal d’assolir les plenes competències municipals, i poder així construir l’Estat Propi que necessita Catalunya;

* Fomentar i defensar els drets nacionals; i

* Conscienciar a la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació.

Els ajuntaments, com les institucions més properes i més directes, han de complir el deure de fer que aquesta remor social, que es va poder veure i sentir pels carrers de Barcelona la passada Diada, entre els quals hi havia molts ganxons i ganxones acompanyats de la bandera de la ciutat, pugui continuar manifestant-se amb total llibertat.

Els municipis, agrupats a l’Associació de Municipis per la Independència, conscients de que són Estat, poden i han de donar validesa institucional al dret a l’autodeterminació dels pobles, així com la consulta respecte a la independència de la nostra nació.

Cal tenir clar i present que no és necessari que tots pensem el mateix, només ens hem d’entendre. Per part nostra, no us faltarà suport. La tasca de l’Ajuntament com a municipi que forma part d’aquesta entitat és la de vetllar pel procés, i nosaltres serem a baix “remant”, com sempre.

Per acabar i després d’aquest gran pas endavant de la nostra ciutat, volem continuar la crida demanant dues coses:

* La implicació de tots els ciutadans, tant se val si fa 50 anys o 5 minuts que viuen al nostre país. Tan sols és suficient la convicció en la defensa dels nostres drets.

És un procés obert i únic, i per tant demanem la implicació de tothom. Tant se val la llengua materna o els sentiments nacionals que es tinguin. No volem un estat per a fer el mateix que l’estat actual fa amb nosaltres. No s’ha d’excloure a ningú.

* L’altra cosa que demanem és il·lusió:

No hi ha tasca més bonica que la construcció del nostre futur Estat: on viurem, on veurem créixer els nostres fills i els nostres néts, amb total llibertat. La llibertat nacional que tant anhelem”.

El més llegit

I després