I després

DEBAT PEL PARC INFABLE DE SANT POL

Compartiu aquesta història

El diari El Punt Avui va publicar fa uns dies que “la plataforma aquàtica de jocs inflables que des de fa un parell de setmanes s’ha instal·lat al mig de la badia guixolenca de Sant Pol –a les portes del nucli veí de s’Agaró– no deixa indiferent ningú. Els promotors l’han ancorat, segons la concessió i el permís de Costes de la Generalitat, a escassos metres de la platja dels Banys de s’Agaró, La Taverna del Mar i el complex hoteler de La Gavina. Diversos veïns han manifestat en els darrers dies el malestar per la presència del castell inflable, de colors verd i groc, per l’impacte visual. Des dels establiments encara no han traslladat cap queixa al consistori, però creuen que “no ajuda” a consolidar la feina per “atraure turisme de qualitat“.
D’altres guixolencs, en canvi, no veuen malament el nou servei. I comparen el seu impacte visual amb el de les desenes de vaixells amarrats durant la temporada d’estiu a pocs metres de la platja o el dels xalets i edificis que assetgen els turons que envolten la badia. El nou regidor de Turisme guixolenc, Salvador Calabuig, es mostrava obert a parlar amb els veïns sobre el futur de la instal·lació, que d’acord amb la concessió municipal aprovada per l’anterior govern podria tornar a funcionar les dues pròximes temporades d’estiu si Costes renova la llicència. Calabuig diu que escoltarà detractors i partidaris, i obre la porta a estudiar una solució de consens amb vista a l’any vinent.
A diferència de les plataformes flotants gratuïtes que sovintegen aquests dies en diverses platges gironines, el nou parc de jocs inflables és de pagament, amb tarifes de 10 euros l’hora o bé 25 per tota una jornada. La instal·lació continuarà funcionant durant tota la temporada estival, fins a mitjan setembre”.

El més llegit

I després