I després

DUES CRÒNIQUES PENDENTS DE GXI I CUP

Compartiu aquesta història

ACTE “27S ON TOT COMENÇA”
Guíxols per la Independència ha informat que “el passat dissabte 27 de juny, en el marc de la campanya de l’ANC 27º09’2015” on tot comença, es va dur a terme la concentració a 3 mesos de les eleccions plebiscitàries”.
L’acte es va celebrar a la plaça del Mercat, davant de l’Ajuntament i es repetirà els propers dies 27 de juliol i 27 d’agost, “amb la finalitat de compartir i fer arribar a tothom la il·lusió per crear la República Catalana, construïda sobre la base de la justícia social, democràcia i llibertat”. Es va fer lectura d’un manifest on es destaca la petició feta a l’Ajuntament per tal que es pengi l’estelada a la seva façana.
El grup Percussió Ganxona va ser l’encarregat d’amenitzar-ho.
També s’ha informat que ja es troben a la venda els bitllets d’autobús per anar a l’acte de l’Avinguda Meridiana de Barcelona el proper 11 de setembre, tant al seu local de les Galeries Sant Joan com a la parada informativa dels diumenges a la Rambla.

500 GXI

 

 

CRÒNICA DE “EL FRANQUISME QUE NO MARXA”
El divendres 19 de Juny la sala d’actes de la biblioteca municipal de Sant Feliu de Guíxols va acollir la presentació del llibre “El franquisme que no Marxa” publicat per Edicions Saldonar. L’acte va ser presentat per Toni Strubell i va acollir a 42 persones , entre les quals que s’hi trobàvem la regidora de la CUP, Elena Delgado, i el regidor de Guíxols des del Carrer i membre del Procés Constituent Jordi Lloveras. Durant dues hores es va debatre sobre “la imbricació del poder polític franquista dins el poder econòmic, especialment dins d’empreses que o bé es van privatitzar o van funcionar en règim d’oligopoli durant la llarga nit franquista”
L’autor va anar desglossant com els ministres franquistes de la transició van acabar ocupant seients als conselles d’administració de les gran empreses energètiques, les telecomunicacions o la banca o inclús el consell d’estat.
Alguns dels presents, antics militants revolucionaris a la transició van aportar testimonis directes de les renúncies que van fer certs sectors de les esquerres i això va fer girar el debat cap a la situació actual del procés d’independència i com obrir un procés constituent per la base “que garanteixi l’alliberament nacional i la justícia de classe”.
Una de les idees que va generar més consens va ser “la necessitat de plantejar la independència en un marc de ruptura general que garanteixi la plena sobirania i que trenqui amb el capitalisme”.
El proper 17 de Juliol a “La Casa Irla” es presentarà el llibre “Plus Ultra” un retrat del feixisme a Catalunya obre de Jordi Borràs.
Des de la CUP es considera que “unes de les tasques que pensem més important podem fer és fomentar el debat i la formació política de base i és aquí on emmarquem les presentacions d’aquests llibres”

500 CUP

El més llegit

I després