Aquesta setmana s’ha celebrat al saló de sessions de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols una reunió de la Junta de Seguretat per tal d’avaluar la situació en matèria de seguretat ciutadana des de la darrera convocatòria que es va celebrar el mes de desembre de 2012.
A més de l’alcalde, Joan Alfons Albó i del regidor de seguretat ciutadana, Francisco Cárdenas, hi assisteixen els representants dels cossos dels Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Policia Local i Guàrdia civil entre altres.
En aquestes reunions s’aporten dades estadístiques que es creuen entre els diferents cossos, es plantegen les accions a prendre de cara al futur a partir de les variacions detectades, especialment en les actuacions delictives, i es marquen les accions preventives a seguir per garantir la seguretat en l’àmbit del municipi.
Un dels assistents fou el Cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Sant Feliu, David Castro, que declarava a la nostra emissora que “a nivell delictual les xifres són relativament bones, podem estar contents Ja situació ha millorat molt i les xifres fan que poguem estar relativament satisfets, a nivell de patrimoni (robatoris) han baixat un 12,41% , el total de delictes ha baixat un 9%, les faltes (furts i lesions) han baixat un 11%  i el total de delictes i faltes comesos en el territori han baixat, respecte al mateix període del 2012, un 10%.
Castro va destacar la col·laboració que hi ha entre Mossos i Policia Local i va fer referència al reforç d’estiu a la Ciutat, tant amb efectius com amb un suport regional amb un reforç especial d’estiu que ve de Girona. També va informar sobre els col·loquis i presentació realitzats pels mossos amb diferents grups de ciutadans, especialment amb joves dels instituts amb temàtiques diverses com ara la d’Internet segura, prevenció i consum de drogues, violència masclista i de gènere, seguretat viària, etc. S’han fet trobades amb altres col·lectius com els nouvinguts o els casals d’avis. En total s’han adreçat a unes 1.300 persones en 49 presentacions realitzades l’any 2012.