I després

DARRERES ACCIONS DE LA PAH GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

El passat dijous 26 de febrer, en el Ple de l’Ajuntament de Sant Feliu, la PAH Guíxols va presentar una moció de Suport a l’ILP d’Emergència habitacional i contra la pobresa energètica per tal que el consistori la votés favorablement. Des de fa 2 mesos totes les PAHs catalanes estan recollint signatures de la ciutadania: actualment ja se n’han recollit 40000 en tot Catalunya i, concretament a Sant Feliu, 2000. La campanya de recollida de signatures durarà encara 2 mesos més, i s’espera un resultat molt positiu per part de la plataforma.
Gairebé una cinquantena de membres de la PAH van acabar assistint al Ple, durant el qual van llegir un manifest en què s’instava a totes les formacions, “no només a votar favorablement sinó a treballar de debò per canviar la realitat de l’habitatge a la població guixolenca, demanant una implicació real i no només bones paraules”. Tots els grups polítics de l’Ajuntament van mostrar el seu total acord a aquesta ILP ja que consideren injusta i abusiva la situació de precarietat de la ciutadania en relació a l’habitatge, de manera que es va votar favorablement el suport per unanimitat. En els torns de paraula de cadascun dels grups (IC-Els Verds, PP, ER, TxSFG i PSC, que va parlar també en nom de la resta de l’equip de govern format per CiU i va aprofitar per explicar les accions que el govern de la ciutat estava duent a terme) van exposar els motius pels quals calia fer front a aquesta demanda. Entre altres, van explicar que la ILP tenia un text legal extremadament curós i ben realitzat. A la sortida del Ple, els membres de la PAH van explicar que ja imaginaven que aquest seria el resultat (atès que la resta de mocions presentades anteriorment per la PAH havien rebut el suport del consistori) però creien que calia ja passar de les bones intencions als fets reals i a la celeritat d’actuació de l’Administració, donat que la PAH té casos urgents i inajornables per a resoldre.
Una altra de les accions es remunta al 25 de febrer en què la PAH Guíxols va dur a terme una acció a l’oficina de Catalunya Caixa de la Rambla Vidal en solidaritat a la PAH-Terres de l’Ebre, exigint la retirada de la denúncia a les 17 membres d’aquesta Plataforma. El passat 5 de novembre la PAH-Terres de l’Ebre va realitzar una acció a Catalunya Caixa que es va allargar fins al 7 de novembre, per tal d’aconseguir que l’esmentada entitat bancària negociés un cas greu de desnonament d’una afectada de la PAH. Com a resultat d’aquesta acció, que la plataforma considera emparada en el dret fonamental a manifestació i llibertat d’expressió, i que en cap moment va recórrer a la violència, Catalunya Caixa va presentar una denúncia en què s’acusa a aquestes 17 integrants de la PAH de nou delictes: extorsió, coaccions, violació d’establiment públic obert al públic, provocació, conspiració i proposició per cometre un delicte d’extorsió, omissió de perseguir delictes, denegació d’auxili, manifestació il.lícita, associació il.lícita i deslluïment.
Per aquest motiu la PAH Guíxols, a més de signar conjuntament amb la resta de 71 PAHs de Catalunya una carta al Sr. José Carlos Pla Royo, President Executiu de Catalunya Banc, demanant la retirada de la denúncia, va empaperar l’oficina de Sant Feliu amb cartells denunciant aquests fets per donar visibilitat al que consideren una injusta situació en què es troben les persones afectades.

20140225 - Acció PAH - 1-1

El més llegit

I després