I després

DARRERA SETMANA DEL FESTIVAL PORTA FERRADA

Compartiu aquesta història

Després de l’actuació d’ahir de Rosario a l’Espai Port, amb les entrades exhaurides de Rosario, el Festival Porta Ferrada enfila la darrera setmana de la 55ena edició, aquest dilluns, amb el concert d’Antonio Orozco al Guíxols Arena al qual seguiran la resta d’artistes i grups programats que annexem amb els textos de promoció publicats en el web oficial:

ANTONIO OROZCO (14 d’agost al Guíxols Arena)
Entre el seu primer disc, Un reloj y una vela (2000) i el seu darrer, Destino (2015), Antonio Orozco s’ha convertit en una de les personalitats més estimades del pop espanyol, a sigui firmant èxits esclatants com ara Estoy hecho de pedacitos de ti, Llévatelo o Devuélveme la vida, exercint de coachapassionat en el talent show televisiu La Voz o comprometent-se de valent en campanyes contra la pobresa i l’exclusió social. Fill d’una família de classe treballadora de L’Hospitalet de Llobregat, aquest cantant de sensibilitat especial i veu apassionada té un currículum d’impacte: número 1 en les llistes d’Espanya, Veneçuela, Colòmbia i Puerto Rico; Premi Ondas al millor artista en directe; més d’un miler de concerts realitzats entre Espanya i l’Amèrica Llatina; i sentides col·laboracions amb figures com Alejandro Sanz, Youssou N’Dour i Zucchero. Després d’una gira per Europa, Orozco desembarca a Sant Feliu amb un disc amb el qual deixa constància de la seva progressió com a cantant i compositor. El destí? Fer història.

LOVE OF LESBIAN (15 d’agost a l’Espai Port)
Immersos en una gira que ja es pot qualificar d’històrica, Love of Lesbian fan volar el seu encisador i triomfant Poeta Halley fins a Sant Feliu de Guíxols. A pocs mesos vista de celebrar 20 anys d’història, el quintet capitanejat per Santi Balmes no deixa de sumar adeptes amb un disc que ha tingut recompensa en els Grammy llatins, els Premis Enderrock i Los 40 Music Awards i que, un any després de la seva publicació, continua instal·lat a la llista dels més venuts a tot l’Estat.
Després d’exhaurir localitats en escenaris de tota mena i ser rebuts com a súper herois a l’Amèrica llatina, els lesbianosdesembarquen a la Porta Ferrada amb un rock poètic i emocional que ha marcat a fons més d’una generació. Us serà impossible no cantar els seus himnes.

ELS AMICS DE LES ARTS (16 d’agost a l’Espai port)
“Hem començat a jugar en una altra lliga”, advertien Els Amics de les Arts durant les entrevistes de promoció d’Un estrany poder, el seu tercer disc d’ençà de l’esclat històric de Bed & Breakfast (2009). I no els faltava gens ni mica de raó. Els carisma i l’instint natural per caçar melodies de Joan Enric Barceló, Eduard Costa, Dani Alegret i Ferran Piqué es manté intacte, però les aportacions que ha fet Tony Doogan (productor de Belle & Sebastian, Mogwai i Teenage Fanclub) en cançons com el seu nou himne, El Gran Hit, han situat Els Amics de les Arts en una altra dimensió. Una de les bandes pop més estimades de Catalunya acompanyada, en aquesta ocasió, per Animal, un grup amb aires de pop, reggae, soul i mestissatge que, amb cançons tan enganxoses com ara Només amb tu i Més enllà del món, s’ha convertit en una de les revelacions musicals més rotundes del país. Un doble programa per cantar, ballar, abraçar-se i ser feliç.

SARA CHANG & QUARTET GERHARD (17 d’agost al Monestir)
Sarah Chang va començar a estudiar violí a l’edat de quatre anys amb Dorothy DeLay; va debutar, amb vuit, acompanyada de la Filharmònica de Nova York; i, després d’haver actuat amb els directors i les orquestres més significatives del planeta, és considerada com una de les estrelles amb més talent de la música clàssica actual. Inclosa, quan no havia fet encara 30 anys, en una llista de les 20 dones més influents de l’any elaborada pel setmanari Newsweek, aquesta violinista nord-americana d’origen coreà ha guanyat premis de tot tipus, ha actuat en els escenaris amb més solera i ha gravat discos tan aclamats com el que, l’any 2009, va dedicar a Les Quatre Estacions de Vivaldi. És, precisament, aquest cèlebre conjunt de quatre concerts per a violí, escrit l’any 1723, el que Chang interpretarà a Porta Ferrada acompanyada del cada vegada més espectacular Quartet Gerhard, una de les formacions de cambra més cohesionades i amb més projecció del país.

VANESA MARTÍN (18 d’agost a l’Espai port)
Munay és una paraula que, en les llengües quechuas dels Andes, significa “estimar”, i que s’utilitza per definir l’amor que sent el creador per a la seva creació, així com per la naturalesa, un mateix i els que l’envolten. I Munay és, també, el nou disc, i la nova gira, de Vanesa Martín (Màlaga, 1980), una cantant amb inqüestionable poder de seducció que, després del gran triomf de Crónica de un baile (dues setmanes consecutives al número 1 de la llista oficial de vendes), s’ha convertit en una de les veus més admirades de l’Estat. Disposada, aquesta vegada, a “aprofundir en múltiples sentiments íntims i estats d’ànim diferents”, Martín va gravar el seu cinquè disc a Los Angeles a les ordres d’Eric Rosse, productor de Maroon 5 i Tori Amos. “Les cançons de Munay són un cant a la vida i als moments que he viscut en primera persona o ha viscut gent del meu voltant. Un vol incombustible de somnis, vida i experiències”, afirma. Vanesa Martín a Sant Feliu de Guíxols: bellesa i sensibilitat.

ELECTRÒNIC SUNSET (19 d’agost a l’Espai Port)
Tota la informació en el nostre web: https://www.rsf.cat/claptone-i-miss-kittin-per-tancar-el-festival

 

El més llegit

I després