I després

MOR PATRICIA LANGDON-DAVIES

Compartiu aquesta història

L’escriptora ganxona Patricia Langdon-Davies va morir dilluns a l’edat de 95 anys. Nascuda l’any 1922 al comtat d’Essex (Regne Unit), va tenir una infantesa agradable al costat dels seus pares i la seva germana gran. Va estudiar a la Southend High School for Girls; el 1936, a la Burys Court School, de Kent, i el 1937, al Farnborough Hill Convent College, de Hampshire.

Quan va acabar els estudis secundaris va voler cursar medicina. Però el 1941 va demanar una pròrroga al Col·legi de Medicina i es va apuntar com a voluntària al WRNS (Women´s Royal Naval Service), on va treballar, assignada a diverses bases aèries, com a mecànica de ràdio.

El 1946 va entrar al Mayfair Secretarial College for Gentlewomen i va treballar a la Clínica Tavistock, on va conèixer el que seria el seu espòs, el reporter de guerra John Langdon-Davies.

L´any 1950 ella i el seu marit van deixar Anglaterra per establir-se ja de manera estable a Catalunya. Després de residir dos anys a Casa Manent, de Premià de Dalt, el 1952 es van instal·lar a Casa Rovira, de Sant Feliu de Guíxols, on van regentar una pensió destinada a acollir turistes estrangers, majoritàriament britànics. Aquest periple està relatat al llibre de memòries “El gat, unes llavors i quinze llibres”.

A partir de 1962, per atendre la salut del seu marit John i l´educació dels fills, vivien a Anglaterra durant vuit mesos i tornaven cada estiu a Sant Feliu de Guíxols. El desembre de 1971 va morir John Langdon-Davies. I el 1973, amb l´ajuda del seu segon fill, Andrew, Patricia Langdon-Davies va tornar a obrir Casa Rovira, que havia estat tancada durant quatre anys (entre 1969 i 1973).

Patricia Langdon-Davies compaginava la gestió de Casa Rovira amb la feina de secretària per a l´editorial George Rainbird, de Londres. El 1979 va conèixer el pintor John Palmer, amb qui va conviure fins al 2005, quan ell va morir. L´any 2007 Casa Rovira va ser venuda. Des de l´any 2007, Patricia Langdon-Davies viu al passeig de Sant Feliu de Guíxols.

El juny de 2016, amb el títol “El llibre del forat al mig”, va presentar la publicació autobiogràfica que completava literàriament el seu periple vital, ja que aquest volum consignava la infantesa i joventut de l’autora a Anglaterra, abans de venir a Catalunya i fer-se catalana i ganxona.

El més llegit

I després