I després

CURAR-SE EN SALUT S’INAGURARÀ EL MAIG

Compartiu aquesta història

El Monestir de Sant Feliu de Guíxols treballa amb la previsió d’inaugurar el maig de 2014 l’exposició temporal Curar-se en salut, que sorgeix de la necessitat de remodelar i modernitzar l’actual mostra de l’Espai del Metge i de la Salut Rural, inaugurada el 2005, segons informa el Diari de Girona. Aquestes setmanes s’estan fent, a la quarta planta del Monestir, les obres que, gràcies a una ajuda FEDER, dotaran l’equipament de dues sales-autitori.
La col·laboració amb el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya permetrà transcendir a un estadi superior i esdevenir un museu de caire nacional, amb el compromís d’ubicar, en un futur proper, una seu del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHMC) a l’Antic Hospital Municipal de Sant Feliu de Guíxols, ha confirmat el comissari de l’exposició, l’historiador de la medicina Alfons Zarzoso.
El museu és una iniciativa del Col·legi de Metges de Barcelona, avui amb seu a Terrassa. “Un dels objectius seria consolidar la seu permanent a Sant Feliu de Guíxols”, ha precisat Zarzoso. L’exposició Curar-se en salut (al Monestir) és temporal i assenyala el camí cap al futur museu permanent (a l’Antic Hopital Municipal).
Curar-se en salut serà una exposició per explicar el tresor de la salut, plantejada com a patrimoni individual i com a patrimoni col·lectiu. Aquesta exposició, que farà un viatge pel passat, present i futur de la medicina, inclourà audiovisuals, vitrines, material històric, objectes actuals.
Curar-se en salut tindrà un recorregut que s’iniciarà recordant que cada dia naixem i que sols un dia morim. “Ho farem des de l’optimisme que ens dóna la vida, i explicarem que la Salut és el gran Tresor que se’ns confia en néixer, i que hem de saber guardar i no malbaratar al llarg de la vida”,
Amb un programa d’activitats i jornades consolidat gràcies a la creació de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’àmbit rural de la Universitat de Girona (UdG), amb seu al Museu d’Història i dirigida per Joaquim M. Puigvert, el projecte avança ara a pas decidit amb les obres de les dues sales de conferències.
Ajuntament i UdG han manifestat la seva voluntat d’elaborar un projecte de Museu d’Història de la Medicina o de Ciències de la Salut a l’edifici de l’Antic Hospital Municipal de Sant Feliu de Guíxols i que pugui constituir la seu o subseu de la Fundació del MHMC amb caràcter estable.

El més llegit

I després