I després

Cròniques del Teatre Amateur i Correllengua

Compartiu aquesta història

Crònica d’Assajant Romeo i Julieta

Aquest és el títol de l’obra que diumenge passat, inaugurant el cicle del VIII CONCURS DE TEATRE AMATEUR CIUTAT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS, ens van presentar el grup GESPA de Barcelona.

Comèdia escrita per un dels membres de grup, en Miquel Secall, que com diu el mateix full de presentació és “una comèdia que de manera irònica i caricaturesca desvetlla la crua realitat a la que s’enfronten les persones grans però amb un toc d’esperança i optimisme. La frescor, l’alegria, la manca de prejudicis i els ideals de la joventut fan canviar dràsticament el sentit de la vida d’un home sol, amargat i sense il·lusió per viure. Una comèdia divertida i àcida, amb alguns girs inesperats salvats per la perícia del autor. La direcció, del mateix Secall té molt en compte que no només és una comèdia per riure, sinó que també amaga algunes reflexions interessants sobre les relacions humanes i sobre alguns comportaments socials concrets”.

Gran tarda de diumenge per els assistents a la vetllada que no varen deixar d’aplaudir i riure les diverses situacions en les que es varen enfrontar els protagonistes. Podríem destacar la bona actuació d’alguns d’ells, particularment el Sr. Josep i el seu amic Joan, en uns papers molt agraïts. La resta de personatges,la Sra. Núria, la jove, el nét Antoni,la Porteraila Srta Iris, la cuidadora, amb les entrades i sortides del metge, varen estar a la mida de les circumstancies vestint un entrellat que el públic va seguir amb molt interès. La escenografia potser una mica minsa, però la majoria de les companyies que venen a actuar en el nostre teatre auditori no estan acostumades a les mides de l’escenari i, encara que coneixen de ben antuvi les mides, fins que no s’hi troben sobre el terreny no se’n fan el càrrec.

En resum un bon començament de temporada. Així ho va considerar el públic a la sortida que ja espera amb ganes la propera obra anunciada per el dia 18.

RDM

 

Crònica d’El Correllengua

El públic infantil va ser el protagonista d’aquesta 3a edició del Correllengua que va omplir bona part de la Plaça Salvador Espriu del barri de Vilartagues de Sant Feliu de Guíxols.

Les bitlles catalanes, els tallers i el concurs de dibuix infantil es van celebrar durant el matí del dissabte, 3 de novembre amb molt d’èxit de participació que van culminar amb el ball de gegants de la Colla Gegantera Ganxona.

Seguidament, vam gaudir de la interpretació de “Juny”, sardana de Juli Garreta i himne de Sant Feliu de Guíxols, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de la ciutat. El seu director, Josep Ramon Llobet, va explicar la rellevància de l’obra de Garreta i, en concret, de Juny que fou candidata a Himne Nacional de Catalunya. També va destacar la dificultat en l’execució de la peça que els joves membres de l’orquestra van saber resoldre molt satisfactòriament.

Després del dinar popular, hi va haver castanyes i moniatos i a les cinc de la tarda l’entrega de premis dels concursos de dibuix, panellets i pastissets i literari. En el concurs literari hi van participar més de 80 alumnes dels tres centres d’educació secundària de la ciutat que cada any participen i col·laboren amb el Correllengua.

Per cloure la jornada vam presenciar l’actuació de la Coral Romaní i una xocolatada.

Des de la Comissió organitzadora del Correllengua de Sant Feliu de Guíxols volem agrair a les següents entitats, comerços i institucions el seu suport, sense el qual l’esdeveniment no seria possible.

Entitats organitzadores: Associació Guíxols Decideix, Centre Excursionista Montclar, AVV del Molí de Vent, Guíxols per la Independència i Entorn del Malalt d’Alzheimer i Demències.

Entitats col·laboradores: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Colla Gegantera Ganxona, AVV de Vilartagues, Orquestra de Cambra de Sant Feliu de Guíxols, AVV de l’Eixample, Col·legi Sant Josep, INS Sant Feliu, INS Sant Elm, Rauxa Ganxona (equip de bitlles catalanes), Coral Romaní, Parròquia Sant Joan de Vilartagues i grup de voluntaris i voluntàries de la Comissió organitzadora del Correllengua.

Comerços col·laboradors: Supermercat Esclat, Ca l’Àngel, Cafès Roura, Llibreria La Guineu, Happy i Restaurant Club Nàutic.

Relació de guanyadors dels concursos:

CONCURS LITERARI

3a Categoria (Batxillerat)
1a classificada: Paula Cerdán (INS Sant Feliu)

2a classificada: Anna Roure Gardó (INS Sant Feliu)

2a Categoria (3r i 4t d’ESO)
1a classificada: Ailen Abdala Vadillo (Col·legi Sant Josep)

2n classificat: Íker Benítez Rodríguez (Col·legi Sant Josep)

 

1a Categoria (1r i 2n d’ESO)
1r classificat: Lluís Calvet Camps (Col·legi Sant Josep)
2n classificat: Mont Gros Cruanyes (Col·legi Sant Josep)

CONCURS PANELLETS I PASTISSETS

Modalitat panellets

1a classificada: Laura Fernández i Cristina Junqué
2a classificada: Sònia Pujol

Modalitat pastissets

1a classificada: Zoraida Morillas
2n classificat: Desert

CONCURS DE DIBUIX

3a categoria (de 9 a 13 anys)

1a classificada: Andrea Moreno Expósito
2n classificat: Jordi Casademont
3r classificat: Mohamed El Tligui

2a categoria (de 5 a 8 anys)

1a classificada: Eva Izcara Albiol
2a classificada: Aya El Arabi
3a classificada: Natàlia Prieto

1a categoria (de 2 a 4 anys)

1a classificada: Cèlia Lobato
2n classificat: Arnau Albiol
3a classificada: Nerea Hidalgo

El més llegit

I després