I després

CRÒNICA I NOTES SOBRE EL PLE EXTRAORDINARI

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar divendres en un ple extraordinari demanar a la Generalitat una pròrroga per a l’execució del Pla de Barris del Puig i de l’Eixample de Llevant, ha informat el Diari de Girona. També va aprovar les bases per a la concessió de subvencions en el marc d’aquest Pla de Barris i que estan destinades a la rehabilitació, millores i modernització, o reobertura d’establiments comercials en aquest àmbit. Finalment, es va acceptar la renúncia a l’acta de regidor de l’exalcalde Joan Alfons Albó, la qual s’enviarà a la Junta Electoral perquè el grup municipal de CiU pugui incorporar la seva substituta.
El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, va explicar que des que es va iniciar el Pla de Barris s’han executat actuacions per valor de 2.636.141,43 euros, de manera que en resten uns tres milions per completar el projecte. Com que la Generalitat no ha aportat un euro de la meitat del pressupost que li pertoca l’Ajuntament ha hagut de reduir el ritme d’execució i, per aquest motiu, demana una pròrroga fins el 2018. En la sol·licitud, hi afegeix redistribuir aquests tres milions d’euros pendents amb la inclusió d’actuacions a la plaça Alabric, la plaça del Nord i al carrer Santa Magdalena.
Quant a les subvencions per als establiments comercials, l’Ajuntament ganxó destinarà 100.000 euros a la convocatòria d’enguany -50.000 corresponen a les de l’any passat, que no es van convocar- i 50.000 més corresponents a les del 2017, va informar el regidor d’Urbanisme.

NOTA DE MOVIMENT D’ESQUERRES (MES)
“Matí de Ple a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
A les nou en punt ha començat un ple ordinari a on el govern ha demanat la pròrroga al Pla de Barris del barri del Puig i ha presentat les bases per a les subvencions als emprenedors en aquest àmbit. També s’ha acceptat la renuncia que l’exalcalde Joan Alfons Albó va presentar al final del darrer ple ordinari del mes de febrer.
Les presses i la matusseria que ha envoltat la convocatòria fulminant d’aquest ple sempre ens deixaran el dubte de què era el més important, si els punts del pla de barris o l’afany del govern per evitar que l’exalcalde s’ho repensés. En els passadissos es sostenia que això darrer no era considerat un tràmit menor sinó “un gran repte en la carrera política” de certs components de l’equip de govern.
Moviment d’Esquerres (MES) ha votat a favor de la pròrroga i hem fet abstenció en la convocatòria de les subvencions.
Pel que fa a la pròrroga no podia ser d’una altre manera. No en va, fou durant els prop de tres anys en que el portaveu de Moviment d’Esquerres Pere Albó fou alcalde quan es va aconseguir el pla de barris. Ens considerem els pares d’aquest pla de barris i volem per a la ciutat tot el seu potencial.
En referència a la convocatòria de les subvencions la nostra posició ha estat l’abstenció.
En primer lloc pels dubtes que durant aquests nou mesos han aclaparat al govern alhora de fer efectiu els compromisos de l’Ajuntament amb els diversos emprenedors. No considerem que s’hagi gestionat ni bé ni àgilment aquesta qüestió. Com s’ha tingut ocasió de debatre en el ple les subvencions que s’havien d’atorgar durant el 2015 encara no s’han fet efectives. Aquest punt arribava tard.
I en segon lloc perquè el govern no és honest quan explica perquè s’ha arribat a aquesta situació. Tal i com es pot comprovar en el document adjunt el govern va prendre la decisió d’aturar les subvencions en tant no tinguessin confirmació de la pròrroga. Així ho confirmen els correus electrònics de l’Àrea del regidor Saballs que formen part de l’expedient.
El regidor ha preferit no fer-se responsable d’aquesta decisió i com que a la sala de plens hi havia diversos emprenedors ha dit que tot era culpa del govern anterior. En fi, que el Sr. Regidor diu una cosa però n’escriu una altre. La pregunta doncs és evident: en quin moment menteix el Sr. Regidor? No hi ha cap dubte: quan parla”.

NOTA DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ
“8 emprenedors de la ciutat, esperen des de fa mesos a cobrar les subvencions que es varen aprovar al ple de juliol de 2013.
Les Bases per subvencions econòmiques per a dinamitzar el comerç destinades a nous emprenedors o be per a renovar o ampliar empreses ja existents, eren plurianuals i varen constituir una reserva de 50.000.-€ per al 2013, 50.000.-€ pel 2014 i 100.000.-€ pel 2015.
Fins al maig de l’any passat es varen tramitar subvencions a 5 nous emprenedors, que varen rebre una ajuda del 50% de la inversió feta al seu negoci fins a un màxim de 20.000.-€.
Amb el canvi de govern, cap dels 8 emprenedors que han sol·licitat la subvenció dins aquesta legislatura ha cobrat a dia d’avui ni un euro.
Les excuses donades pel regidor Sr. Saballs i per l’Alcalde han estat diverses :
-Que les bases pel 2015 no estaven aprovades, afirmació que es pot rebatre fàcilment consultant l’Acta del Ple.
-Que no estava feta la convocatòria per a 2015. Quan es el govern actual qui hauria d’haver fet la convocatòria tant punt es va aprovar definitivament el pressupost de 2015, I NO ES VA FER.
-Que no es podia pagar mentre no estigues aprovada la pròrroga del Pla de Barris, quan fins a 31-12-15 era vigent la pròrroga anterior, ¿ perquè no es va pagar les subvencions al mes d’octubre, novembre o desembre ? ¿Perquè s’ha demanat oficialment la pròrroga el mes de març, quan s’hauria d’haver tramitat al desembre abans que acabes l’anterior?
Mentides i excuses per no admetre que no han fet la feina i han descuidat el tema tot i les queixes del emprenedors durant aquests mesos.
Aquestes ajudes, son per dinamitzar el comerç, per donar un cop de ma a qui, tot i la greu crisis que estem patint, te la valentia de invertir a la nostre ciutat els seus estalvis , alguns d’ells hipotecant casa seva, altres destinant el subsidi de l’atur, ja que els emprenedors havien de aportar el 50% de la inversió.
El sr. Alcalde tirant pilotes fora, com sempre, va retreure a la nostre portaveu Dolors Ligero, que el seu equip s’havia “d’empassar aquest gripau “ per culpa de l’anterior govern, quan ells s’han trobat la reserva dels diners feta, les bases aprovades i només calia fer la convocatòria del 2015, com s’havien fet les anteriors una vegada aprovat el pressupost. Qui de veritat s’ha “empassat el gripau “ son els emprenedors que han confiat en l’Ajuntament, i han pagat el 100% de la inversió tot esperant cobrar la subvenció quan de moment no han cobrat ni cinc.
¿Aquesta es la idea que te el govern de incentivar als emprenedors a invertir a Sant Feliu ? ¿Així volen dinamitzar el comerç? ¿Així tracten a qui aposta per la nostre ciutat per a invertir i crear llocs de treball? ¿Aquesta es la resposta que es mereixen els emprenedors ?
El grup municipal de Convergència i Unió ha demanat al govern que es disculpi amb els emprenedors afectats i fixi un dia per a fer efectives les subvencions”.

 

 

El més llegit

I després