I després

AJUNTAMENT, COSTES I CONCESSIONS A SFG

Compartiu aquesta història

Des de fa anys que hi ha certs conflictes entre concessionaris i Ajuntament de Sant Feliu en tres punts de la zona maritimo-terrestre. En la passada legislatura, des del consistori, es varen portar a terme accions decidides per salvar de la demolició edificis com la Taverna del Mar i Can Rius i per recuperar el pas que, des de la construcció del Club de Mar, es va tancar a la resta dels ciutadans durant quaranta anys. En aquest darrer cas es va obrir de forma parcial i l’Ajuntament demana l’obertura fins el Passeig del President Irla, amb sortida al “Balcó de les remendadores”. La propietat va anar al contenciós i encara s’ha d’acabar de resoldre.
Pel que fa a Can Rius l’equip de govern lamenta l’estat de degradació de l’edifici i encara s’espera que augmenti la seva mala imatge amb el contrast en la transformació de tota la façana de la platja del Passeig Rius i Calvet, el projecte de remodelació del qual es presentarà pels volts de Setmana Santa.
I el tercer punt és La Taverna del Mar, que té una concessió de l’any 1925. Es va aconseguir salvar l’edifici de la demolició i, ara, l’Ajuntament vol que la concessió s’adapti als temps actuals i que el tram de platja que s’utilitza com a espai privat amb les fileres de gandules desaparegui per passar a ser d’ús totalment públic.
Aquestes concessions caduquen l’any 2018 i per tant, l’Ajuntament no vol que tornin a passar dècades sense que quedin perfectament delimitats els espais i els usos que considera que han de beneficiar més al gruix dels ciutadans que no pas a un reduït nucli d’empresaris o de propietaris.
Com apuntàvem, l’anterior govern es va arremangar en aquesta qüestió i l’actual pren el testimoni ja que cal evitar que la reivindicació es perdi en els despatxos perquè les altres parts també pressionen per la seva banda.
De fet encara hi ha un quart punt que mereix una intervenció contundent per part de Costes com és l’Hotel Eden Roc, que acumula infraccions a la llei de costes que no es fan tant visibles per la situació perifèrica de l’establiment però que associacions com Naturalistes de Girona han denunciat en diverses ocasions.

El més llegit

I després